I BARCELONA ÄR ALLA GALNA



























I Barcelona kan man möta en jobbare vilken tid som helst på dygnet och i Barcelona joggade vi inte en enda gång. Hostellet låg praktskt taget på stranden och den nionde sängen i våran sovsal låg över duschochtoarummet. Vi har solat oss bruna och dansat oss sjuka. Gått oss trötta och ätit oss mätta (nåja ibland).
I Barcelona finns det killar. Män med vältränade bruna kroppar och ibland pussar de små fiskar (och ibland kanske nån tjej). host. Vi har svettats oss blöta och duschat oss för några miuters fräshet. Vi har fryst ihjäl av ACn och kokat bort i väntan på metron.
I Barcelona är frukten godare än godiset och vinet billigare än vattnet. Och man kan leva på det i kombination med lite youghurt och tonfisk om man är som oss. Fast vi drack nog mest av allt vatten ändå.
Där det finns hela gator endast för skivbutiker och en annan med secondhandbutiker. Där skatebordare är i himlen och marknader finns på riktigt. Där vi var långa och stora och fick stå ut med att befolkningen kallade oss så och där vi fick höra att vi nog inte kunde vara svenska för vi inte var blonda.
Ett Barcelona skapat av Gaudi. Med ofärdiga kyrkor, sjuka hus och vackra parker. Ett galet Barcelona där underhållarna roar sig med att skrämma turiserna och ölförsäljarna egentligen säljer droger och inte ett enda ställe verkar ha nattöppet. Men nattbada kan man.
Staden där folk tjänar pengar på sandslott och andras kreditkort. Där män går omkring nakna och kvinnorna topless. Där man dansar salsa och flamenco och där vi såg Armin var buuren spela en kväll. Där klubbvakterna är trevliga.
I Barcelona äter man middag tidigast klockan nio och man pratar helst spanska även om människan man talar med inte förstår ett ord. I Barcelona tar man det lugnt, det enda vi behöve stressa till var hostellfrukosten men efter några dagar vaknade jag aoutomatiskt tio i frukostens slut så jag fick mina chocopops och maximal sömn.
Där man köper en engångskamera till de vildaste utekvällarna. Och backpackers kommer och går.
I Barcelona där allt kan hända och det som händer där, borde nog egenligen stanna där. Men vad ska man göra liksom, när man vill dela md sig?

I Barcelona är alla galna, även vi.


Kommentarer
Postat av: Y

ni tycks båda två väl smälta in i vimlet på Barcas gator och gränder.

2010-07-26 @ 23:41:13
Postat av: H

Var ni på ett disco som hette Bikini?

(annars får ni väl åka en gång till..) :-)

2010-07-28 @ 22:38:37
Postat av: Hanna

finfina bilder!

2010-07-29 @ 01:11:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0