SOLLENTUNA CENTRUM

För några dagar sedan blev Sollentuna Centrum klart. Helt och hållet. De flesta av er har kanske redan varit där. Men jag tänkte på min inredningsintresserade syster långt bort i Melbourne. Ett smakprov på övervåningen:


Största delen går i trä. Gina Trocot, Vila, Scorett, Sand, mm slår upp portarna.



Caféavdelning med brasa. Sjukt mysigt.




Utsikt över Oasen. Ganska värdelös bild. Palmer från LA eller va de nu va.



Coffieshoparna duggar tätt.



En helt ny gång med i storsett endast underkläder... Gillar taket.




Jag gillart. Nära till julklappshandeln i år.

Hur mycket ska man få höra innan man dör?

Jag har två funderingar.
Först och främst, den senaste tiden har mina kära vänner påpekat under helt vanliga samtal att jag klätt mig som ett, en julgran, två, en gardin, tre, en skogshuggare och så sist men inte minst idag, en IKEA-katalog.
Är det dags att byta vänner eller klädstil är min stora fråga? Eller kanske det är dem som borde lära sig lite hyfs?
Jag tycker jag har fina kläder.


Skulle jag klä mig såhär skulle ni ha rätt att klaga...;) Look-a-like-tävling 2005.
Stylisten über alles Kes - ni hittar henne på http://edsvikenf.blogg.se

Nummer två gäller min ålder. Idag pratade jag men en pojke som är kompis med Emelie - min litterärgestaltningskompis som faktiskt gav mig en komplimang för min kofta - jag minns inte vad har heter. Men vi pratade om helgen och jag berättade att jag varit i skolan och städat efter NT, vilket ledde till att han kollade skeptiskt på mig innan han kom fram till att jag faktiskt inte alls kommit dit frivilligt utan på riktigt gick i trean och varit med i showen.
Och han är absolut inte den enda som tror att jag är yngre än jag är. Kommer inte ihåg något mer exempel just nu men kommer ihåg att Cammo och jag pratade om det för inte alls längesen. Personligen så tycker jag inte jag ser så liten ut. Förvisso känner jag mig inte gammal heller men 18 är inte så gammalt...
Hur det än är så får jag väl se till att aldrig glömma legget och hoppas på att min ungdomliga charm håller i sig lagom till att jag blir lite ännu äldre också.

Geology rocks

Ibland älskar jag söndagar väldigt mycket. Som igår. Dimman låg täckt över hela Stockholm, man såg inte ens genom den stora rondellen. Alla adventsstjärnor lyste i fönstren och man fick pepparkakor som fika. Dessutom lekte vi i söndagsskolan med alla barn som var fem eller mindre vilket innebar att jag var en buske. Som fick uppätna taggar, grenar och blad. Sen hade jag även eldmyror i öronen och låg på golvet medan de små bustrollen kröp under borden och sjöng ”behöver du mig behöver jag dig” och ”gubben Noa såg en gädda på bio”. På baletten noterade Ninni att jag hade glitter i håret vilket är tack vare den lilla söta sexåringen som spontant kände för att glittra runt i rummet samtidigt som Frida och undertecknad kröp runt och sopade upp det… Sen kan jag även berätta att enligt en viss musiksamjuridikare är kantareller giftiga. Bara för att de är gula (och man ska inte äta gula sker om de inte är bananer eller lussebullar…)


Ibland blir jag orolig

Jag var inne på balettakademins hemsida för att återanmäla baletten och jag hamnade under fliken "bra att veta". Och vad som står där skrämmer mig:

"Bra att veta

Kallelse
Går ut tidigast 30 dagar innan din kurs startar. Skulle kursen du anmält dig till vara fullbokad, kontaktar vi dig snarast möjligt så att du kan välja en annan.

Ändringar, byten av kurs
Görs genom kundtjänst 08 - 78941 20 eller kontoret, inte hos lärare eller kvällsreceptionist.

Ätstörning
Balettakademien har en policy för att förhindra träning vid ätstörning. Ärstörningar är ett sjukdomstillstånd som gör det riskfyllt att utsätta kroppen för fysisk ansträngning."

Borde man behöva skriva sådant? Världen är lite snurrig


300. ELECTRICITY COMES FROM ELECTRONS

 

Therefore morality comes from morons.


New Moon i ett nötskall...

http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/bum-reviews/13853-ep032

Skopris länkar alltid roliga saker... Klart sevärd


”Jag är fysiker. Det var en impuls”

Igår var nog en av de roligaste dagarna i mitt liv. Helt underbart. Visst, jag sitter här slutkörd, med kajalrester som inte ville försvinna trots 30 minuters skrubbande redo att åka till skolan för att städa men helt klart värt det.





NT SHOW

idag är dagen vi har väntat på.


Inside Information

NT-showen i år blir grym. GAH! Jag är taggad till tusen. Kom hem nu, halv tolv. Har varit i skolan sen klockan nio och r e p a t. Eller först och främst väntat. Blueroom känns som hemma. Overallen känns som vardagsklädsel. Och den som trodde att det inte fanns några snygga killar på natur och teknik har fel.
Och om ni inte redan gjort det, köp biljetter till kvällsshowen!!

NT - SHALALALALALAA!












Snabbuppdatering!! Nu ska jag tillbaka och dansa!! :D





NT Vecka = tidsätarvecka

Det här med NT vecka har blivit riktigt tidskrävande. Och när man kommer hem på natten är man inte jättepigg på att blogga. Dock ska vi båda försöka ta oss tid och lägga upp lite bilder så snart som möjligt. Förhoppningsvis redan i kväll/natt.

 (Men ojojoj vad vi har roligt)

Kan meddela att tyvärr vann Ture i CS tävlingen imorse mot Nisse. Vi slogs tappert men det räckte inte – skumbananerna gick till teknikarna…


"If I loved you less, I might be able to talk about it more"

Vet ni vad. För exakt två månader och tolv dagar sedan började jag läsa Jane Austens Emma allt pågrund av ett facebooktest som hette något i stil med "vilken janeausten karakrär passar dig bäst" eller vad det nu va. Poängen var att Mr. Knightley var mannen i mitt liv, eller någon som liknade honom. Och för att kunna förutspå om det här testet var trovärdigt eller inte så var jag ju tvungen att läsa boken. Nu har jag bara tio sidor kvar.
Måste säga att på ett sätt är jag lite besviken. Hela boken består av prat, prat, prat och antingen går de på besök till dem och dem och "oh så trevligt det var!" eller så går det till någon annan och då var det mindre trevligt. Så gifte sig dem och dem och så verkar det som om han är förtjust i henne, men så var icke fallet men det gjorde ju egentligen ingenting för aldrig att hon skulle vara förtjust i honom... osv.
Hela boken är fylld av massa pladder hit och dit. Och så speciellt mycket romantiskkärlekshistoria om min ideal man, vet jag inte om jag kan säga att det var.
Men trots detta. TROTS. Så är boken underbar på något sett. Den har varit min flykt från verkligheten, den har sett till så att mina drömmar blir lite mer varierande och gett mig lite perspektiv på livet. Jag tycker om den så mycket att jag inte vill läsa de sista sidorna för jag vill inte att den ska ta slut.



Och för er som är nyfikna; jag skulle troligtvis inte kunna säga nej till en godhjärtad, tålmidig, trevlig pojke med ett fint rykte som stod ut med mig som den jag är och kände min rakt igenom.
Men sånt där beror ju liksom på. ;)

Från en luftmadrass

Hej bloggen! Det var länge sedan. Det är nästan som att jag ligger på normal uppdateringsnivå istället för på hyper. Vet inte om det är någon annan än jag (och Cammo) som har noterat men jag har faktiskt inte skrivit ett blogginlägg sen i torsdags! Herrejistanes.
Och vad betyder detta? Att jag inte har något what so ever att säga?
Inte då! Så fort jag får för mig att ladda över bilderna från kameran kommer bloggen explodera. Förbered er på allt från min sida av NT-overall målningen till fotoexpedition Sollentuna centrum. 
Jag såg New Moon igår också, den var underbar. Speciellt i mitten. Jacob i mitt hjärta. Den dagen jag lär känna en sån pojke så ska jag då inte ge upp honom för en iskall blodsugare. 
Invigde min skype idag. Och Jenny var den ärade personen att ringa första samtalet. Jenny! Ah, det var jättemysigt den lillakorta stund som allting fungerade och jag känner att vi borde boka in en date snart igen.
Nu vill Cammo ha tillbaka sin dator och mina litterärgestaltnings vänner vill att jag läser deras noveller.
 Have a good night, see ya' soon, don't wanna be ya'!

 F to the R to the I to the D to the A

such a sunday

Frida sitter på golvet och brottas med ett inåtvänt hårstrå. Cammo är kluven – är epilatorn djävulens påfund eller en smart maskin?


I don't have the strength to stay away from you anymore

Before you, Bella, my life was like a moonless night. Very dark, but there were stars--points of light and reason...And then you shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire; there was brilliancy, there was beauty. When you were gone, when the meteor had fallen over the horizon, everything went black. Nothing had changed, but my eyes were blinded by the light. I couldn't see the stars anymore. And there was no more reason for anything.

Det tar emot att inte sätta sig ner och bara begrava sig i the Twilight saga


i < 3u

Woho. Nu är overallerna målade vilket betyder NT snart. På måndag smäller det. Väldigt mysig dag och jag tror vi alla uppskattade min förslag till tidig målning med tanke på att vi var där i 6 h och ja, det blev kallt när solen gick ner. Här kommer ett litet smakprov...










Den här länken är viktig

skruva upp ljudet och se hela den här filmen nu:

http://www.tackfilm.se/?id=1258746310515RA29



s = vt + (at2/2)

Den utan sinfunktion får kasta första stenen. Gärna i en kaströrelse så vi kan räkna ut hastigheten

You want a nice stereo? Drive your own car

Cammo hjärta New moon. Gårdagens natt spenderades på Rigoletto där Twilight först visades för att sedan bli följd av New moon. Det är något med de där filmerna som är så förtrollande- trots alla awkward moments och ibland halv klyschiga. De är vackert filmade, handlingen är magisk, skådespelarna är duktiga och soundtracket är fantastiskt. De hade sparat alla de bra och nödvändliga scenerna från boken (vilket i sig är ovanligt eftersom att det vanliga är bra scener som försvinner när böcker blir filmer). Also – slutet var i Cammo stil och sällskapet var inte att klaga på.

En klar rekommendation. Dock kan det underlätta om man läst böcker innan.


Soundtracket finns på spotify...

SNART!!

Förövrigt sitter jag i min NT-overall och myser och det gör Melina-NT-ansvarig också.
Och alla andra naturnissar det slår jag mig i backen på.

Allvarligt sur på min svenskalärare som tvingar oss att redovisa på måndag pga av att hon var sen och inte hade någon projektor och envisades med att prata om nationella provet - på vår redovisningstid. :(
Men nu ska jag inte tänka mer på det.



SOV DAGS!

Om en vecka står vi på scenen och genrepar!!

Tillbaka till idag.
Har hittat något spännande. Grävde bland mina gamla skolblock i jakt på ett som var halvfullt och vet ni vad jag hittade? Jo, ett gammalt skrivhäfte från 06/07. På den tiden jag tog mig tid att skriva dikter, noveller och liknande och faktiskt skrev för hand.
Lite som en andra dagbok. Jag tror inte att det bara är jag som tycker att dikter går så mycket lättare att skriva när man är ledsen, ensam, olycklig. Så ni kan ni kan ju ana att det inte är ett happyhappyhäfte jag har framför mig. Men samtidigt var det jättroligt att läsa allt för jag hade helt ärligt glömt bort att jag nånsin känt och tyckt som jag gjorde.
Tanken var inte alls att det här skule bli ett tyck synd om mig inlägg och inte heller något slags internt inlägg med mig själv. Ville mest dela med mig med någon.

Jag trodde oändligheten
var här.
Men den regnade bort

och allt som nu finns
är tårar


bara ett långsamt farväl?

Jag gillar matteprov på det sättet att man får lite lugn och ro. Speciellt i aulan. Det känns som man är ensam, helt uppslukad av provet. Färgpennorna ligger spridda som ett bombnedslag och ett dussin ark ligger huller om buller. Och det är nästan helt tyst. Raggsockorna lyser rött och man sitter uppkurad på sina två stolar och har en hel meter bord till sitt egna befogade. Det är Du och Dina tankar. En inre frid sprider sig i kroppen när man är så djupt fokusrad. När man sitter där, vrider och vänder på alla problem, blir man inte stressad utan man bara är. Och när man kommer fram till att man inte vet vad sjutton man håller på med kan man bara le och fråga sig ”om jag visste svaret på det här, skulle jag vara lyckligare?” (och svaret är alltid nej.)
   Det är nog det jag kommer sakna mest med matten för med fysikproven är det inte samma sak. Jag har inte funnit samma lugn när det kommer till den. Inte samma iq-befriade synsätt. Jag har fortfarande prestationsångest över den – men inte över matten. Den är så mycket mig nu.


förlåt mamma för kökets kaos

Messade upp minste 9 poäng differentialekvationer

Spillde kokande vatten på mig

Hittade en ledsen fisk i frysen

Kö till kina

Bussen går om 6 min (mitt i middagen)

Flöjt i skåpet

Blåskvintett

Missar Grey’s

(men oj vad snygg jag var under provet)


matteguiden.se i mitt hjärta



Music of the night?

Jag insåg att imorgon är det blåskvintett. Jag ≠ blåskvintett. Det finns vissa tillfällen när jag borde inse att enda anledningen jag musicerar är för at jag är envis som en gnu (och inte för att jag har talang för jag är nog en av de mest omusikaliska människor världen skådat). Jag tittade precis på noterna och ja, jag har inga problem att läsa dem för 1) de är enkla noter 2) alla noter sitter i fingrarna. Problemet är att jag är totalt inkompetent när det kommer till rytmer. Jag kan titta på ett notpapper och fatta att de punkterade är lite lägre än de icke-punkterad o.s.v. men inte en chans att jag kan utöva rytmerna i praktiken. Detta betyder att imorgon kommer ett nytt blodbad att ske när Margareta inser hur ickemusikalisk jag är och Frida kommer skämmas så mycket att blodbad är enda vägen ut. Dock så har Daniel en gång sagt att han behöver mig (videobevis) så han lär stå på min sida. Tursamt kanske jag kan skylla på att kursprovet gjort mig mosig…


Imorgon ska jag:

vakna
Fysik 8.20-10.10
Litterärgestaltning med (!!) novellinlämning 10.25-11.25
Svenska B redovisning *host* om teckenspråk och samhället. 11.35-12.35
äta
Hämta fyra nt-overaller 13.30
Göra projekt 13.40
Åka till Record hunters och hämta bortappade vantar ~15.00
Passa liten busunge A ~16.00-18.00
Spela blåskvintett 19.00-20.30

Läxor? Äta? Sova?

Varför bloggar jag?
Varför läser jag inte igenom redovisningen?
Kvällen mysterium.

PS. Har hittat lite bra musik, Vincent Visious - Precis som i texterna. Ladda ner gratis på lastfm!

Ensamhushåll

"Jag är fångad i en bubbla som du har blåst och den flyger dit den vill
men jag hoppas att vindarna kan bära mig
så jag kan landa nära dig"

Today I'm wearing bluuue, how about you?

Idag började period två. Jag hade noterat det i den nivån att jag skulle ha blått på mig och att biologin var slut. Att sen en hundra poäng Historia och lika mycket Engelska B skulle läggas till hade jag hört mig sälv säga men det hade nog inte riktigt sjunkit in ordentligt förns jag satt där med nya betygskriterier framför mig.
Förmiddagen såg ju ut precis som vanligt. Men eftermiddgen? Jo, historian består till femtio procent av folk jag hade biologi med perioden innan och en hel drös musikare, nån mediaelev och Lukas flickvän Tove. Matilda satt och viskade varnande detaljer om Carl-Henriks vanor och C-H själv pratade på om en massa fina begrepp. Har bestämt mig för att fram till sommarlovet ska jag vara intresserad av historia och det här kan vara sista gången som jag tilllåter mig säga att det måste vara det tråkigaste någonsin. Intressant, intressant, intressant!
Engelska B var bättre än jag trott, men med tanke på att jag förväntade mig döden så säger det inte så mycket. Fick sitta vid exakt samma bord som jag är placerad vid på Svenska B (tjoho, favoritklassrum!!) tillsammans med två teknikare och en mediapojke. Tvåor och ettor. Men de var hysteriskt roliga (och tror nog att jag är lite lagom dum i huvudet) så ja, jag hade trevligt. Min okända lärare visade sig vara den gamla lärarpraktikanten Ulrika från hld. Men hon är trevlig så det ska nog lösa sig.

Undrar lite varför jag inte köpt något nytt block? Dags att rota fram de gamla och se om det finns sidor kvar?


Kent är lite soundtrack till mitt liv just nu och jag lovar skivan växer.

Värt ett besök


http://beforeidieiwantto.org/



"Before I die... I want to stop hating myself"
"Before I die I want to own my own house"
"Before I die, I want to love someone passionately"
"Before I die, I want to see the Loch ness monster"
"When I die, I want to feel it's good and it's enough."
"Before I die, I wish everybody in the world to be happy."
"Before I die I want to be sleeping."
"Before I die I want to fit into my size 6 jeans"

going anywhere


"Working hard to get my fill
Everybody wants a thrill
Paying anything to roll the dice
Just one more time
Some will win, some will lose
Some were born to sing the blues
Oh the movie never ends
It goes on and on and on and on

Don't stop believing
Hold on to that feeling"



Om jag vore en penna skulle jag vara en glitterpenna



såhär känner jag mig idag.

INGEN MER MAMMUT

Jag kan meddela att om ni någon gång får ett spontant infall att införskaffa Ikeas pallar kallade mammut (illgröna) så följ inte bruksanvisningen. Sitt inte och försök med era händer och er muskelkraft (tyngd, massav– you name it) bygga ihop dem. Sparka istället med rätta knycket så besparar ni er både inre blåmärken och en massa tid


funderingar om trädgårdsskötsel

Det sägs att stigar som man ofta inte går på växer igen. Hur lång tid tar det för gräset att dölja passagen och hur mycket regn behöver falla för att dölja spåren?

(djungeln var inte för vildvuxen. Och även om vi blivit börjat växa upp på sista tiden så famlar vi inte bland snariga buskar. Vi har bra häcksaxar-  tur det)


Hallelujah

Ikväll är det lovsång, chill och fika i kummelby som gäller.
So get along folks och kom dit!

18.30 - 21.30 tror jag det var sagt.




från frukostbordet

Nu är det en ost i min enter-tangent.


GAAAAAAAAHHH!!

Nu blir jag ledsen på riktigt. Min novell är borta eller i alla fall hela den del som jag faktiskt tyckte om, som jag skrev imorse. Japp, jag måste misslyckats med att maila den och sparade den såklart inte på Sofias dator. FAIL. Jag orkar inte skriva om!!!
Tyck synd om mig!
Kom och trösta.


När det bubblar som en kolsyrad dricka

Det här har varit en bra helg än så länge. En myskväll med Sofia är aldrig fel. Hon är en bra tjej hon och jag önskar att jag hade mer tid att spendera med henne, men tyvärr så får vi väll vänta i 22 veckor ungefär innan vi faktiskt kan umgås på riktigt. Vi hade pluggsesion i hennes säng i morse och det var bra för Sofia är ambitiös så hon pluggade och då kunde jag ju inte göra annat än att följa hennes exempel. Jag hoppas hon förstår hur underbar hon är.
Vid fyra gav jag mig av mot Sollentuna kyrka lite tidigare än va jag behövt men jag hade ju hört vissa rykten om att Laurentsi Gosskör skulle sjunga. Efter en irrfärd i viby med 520:an så kom jag fram till en fullproppad kyrka och fick inte komma in och jag var ändå tio minuter tidig. Hm. Irriterande. Men sen visade det sig att mina kumpaner power puffarna + Madde inte heller kommit in så jag kilade ner till St. Lars och socialiserade mig med dem.

Det är roligt det där med att vara frivilligarbetare. Jag hade kommit dit för att stå i rättviremärkthörnet i ca en timme. Det slutade med att jag fick hoppa in som vandrande reklampelare för det nya kyotoavtalet, sitta och ta betalt vid ingången med en lite gnällig men söt tant och tja egentligen ville de ha mig i kummelbybåsets matstånd också men det smet jag ifrån. Jag är stolt över mig själv och jag hade en trevlig kväll.



Men känner ändå att jag varit lite "off the hook" och ber ödmjukast om ursäkt till alla som fått stå ut med mig. Ibland kan även de minsta små möten messa upp hela ens liv. Det är jag ett levande bevis på. Mitt hjärta slår i hundraåttio och vet ni varför? Jag vågar inte ens skriva det här i fall han med stort H skulle läsa.
Inte blev det så speciellt mycket bättre av att mamma och pappa satt och tittade på Jane Eyre när jag kom hem och jag fick höra alla underbart vackra kärleksförklaringar mellan Jane och Mr Rochester, jag klarar inte ens av att citera dem.



Sov gott världen nu ska jag ägna mig åt min novell. Jag och Emelie kom precis fram till att man nog skriver mycket bättre på natten och det ska nu undersökas.

Ännu ett Joss Whedon relaterat inlägg

Lillebror requestade precis att titta på Buffy. Jag börjar tro att vara sjuk sätter sig på hjärnan – but hey I won’t complain. Just nu sitter vi och tittar på ”Once more with feeling” och uppenbarligen har mitt maniska tittande präglat honom för han kan texterna. Kanske hinner vi se när Willow går bananas och vill utplåna världen och Xander räddar den med hjälp av kritor??

(jag börjar även tro att min besatthet ung har skadat mig för all framtid men sen är det ju världens bästa serie också)


Dock endast sången och inte själva musikalklippet då Youtube versionerna inte rättfärdigade hans underbara röst

Förövrigt anser jag att Cammo är en fin tjej

Förra fredagen släppte Kent ett nytt album, om någon nu missat det.
Igår var det torsdag. På torsdagar så slutar jag tidigt. På torsdagar slutar Cammo tidigt.
Jag fick med henne till Record Hunter på St Eriksgatan.



Jag kan nog inte påstå att jag är så jätteinsatt i musikbranchen eller det där med skivor. Jag älskar skivor och om jag hade lite mindre begränsad ekonomi skulle mitt rum snart svämma över i små fina cd-fodral men nu är det inte så och Cammo bekännde att hon nog aldrig varit inne i en riktigt skivaffär förut.
Men där stog vi ändå och bläddrade lyckligt redan innan vi hittat trappan ner till undervåningen. Det är något speciellt det där, själva stämningen. Erkänner att jag brukar gå in på Bengans och bläddra i evigheter bara för att, vad än Fredik säger om överpriser och snobberier.



Men vi hade ett mål med att vi kom dit också. Kents skiva Röd. Och visst fanns den på plats. Väl framme vid kassan visade det sig att de tom hade limited edition version, en hel låda full med extra kent grejer. En vinyl, en bok med kentbilder, skivan hade extrafint kartongomslag och något bonus spår och ett usb-minne tror jag visst fanns med också. Mannen bakom kassan - som inte hade polisonger eller verkade pårökt - log uppmuntrande och då jag tillslut bestämt mig för att jag nog inte behövde den där boxen trots allt så påpka han att de också sålde afficher också. 150 spänn för en kentaffich?  Det är lockande när man står där på plats.
Hur om helst. Lyckat besök! Cammo fick sin Angelbox så jag tror inte hon klagar heller. Och jag kommer tillbaka snart, om inte annat för att jag är dum i huvudet och glömde mina vantar..!
Tackar för tipset.

Of all the things I believe in I just wanna get it over with Tears from behind my eyes But I do not cry Counting the days that passed me by (Goodbye to everything I thought I knew)

Idag hade jag min sista lektion i matte för resterande del av min gymnasietid. Allt som återstår är ett fyra timmars kursprov som jag nästan ser fram emot. Varför är ett mysterium.

Vad jag egentligen vill säga med det här inlägget är at jag är kluven. Ambivalent. Kurfuffled. Tänk alla de gånger jag skrikit åt matten. Väst åt den. Gråtit över den. Mått psykiskt illa över den. Storgråtit över den. Kastat boken i väggen. Tittat på fiskar bara för att få lite sinnesfrid. Känt mig som IQ fågelmås p.g.a. den. Fått raseriutbrott över den. Legat på golvet och bara tittat på den. Fått huvudvärk p.g.a. den.
   Men tänk över alla de gånger när jag skrattat över den. Mått bra över den. Känt mig smart över den. Lyckan att klara ett matte tal eller få bra på ett matteprov är egentligen en av de största lyckorus jag känt. Alla sånger jag sjungit om den. Alla ord jag lärt mig tack vare den. Allt jag lärt om mig själv tack vare den. Alla små trudelutter jag uttrat när den gått bra. Om jag levde i HarryPottervärld skulle min Patronus framkallas av minnet när jag såg mitt matte D betyg i somras.

Alltså måste matten ha en stor del av mitt liv. Den måste vara en stor del av mig. Annars skulle den inte kunna förgöra mig så mycket. Annars skulle den inte kunna bygga upp mig så mycket.

För ett halvår sen skulle jag aldrig kunnat tro att jag skulle känna såhär. Då var jag bara bitter. Men det är jag inte mer. Därför ska jag avsluta det här inlägget med ett litet stycke ur dramat jag skrev i våras som ett minne från den dåliga tiden och snart, Kära matte, ses vi igen på Universitet. By for now

” Du vet att Hjalmar är den enda jag kan räkna med.
Du vet att utan honom kommer mitt liv att förgås.
Du spelar på höga kort.


Och jag kommer aldrig att kunna fly.



Du har mig fast inuti din periferi.”


'I love you'

 



'No, you don't. But thanks for saying it'

Priset att betala: bli kallad "lollo" resten av livet. Värt det?

Efter en slump av undersökande har det visat sig att Skorpan i "Börderna Lejonhjärta" heter RUSKY. Gissa vem som precis har vunnit ett nytt smeknamn?
Thumbnail


What a wonderful day

Min glass är slut. Jag har ont i knäna. I vaderna. I smalbenen. Ögonen är trötta efter en lång dag. Allt som borde göras hänger över mig som små moln. Dessutom jag är strandad i köket.

   DOCK kunde livet vara värre. För det finns mer glass i frysen. Ipren i skåpet. Glasögon för trötta ögon och det är faktiskt bara en liten bit till soffans där jag ska slå mig ner med min nyinköpta Angel season five. Dessutom så har jag lärt mig att prioritera och hur mycket jag än kommer ångra det sen att jag inte gör projektarbete eller matte (av vilken jag har min SISTA lektion på gymnasiet i imorgon)  så kommer jag i alla fall ha spenderat kvällen med att stirra på Spike och andra heta vampyrer. Lycka

 (och en dag Fridalilla ska jag kultivera dig och tvinga dig se på the best of Buffy <3)



(JAG DÖR! Hela boxen är utvikbar och det står citat på alla skivor!!!)Thumbnail


Mina drömmar

 

Cammo och jag började prata om att det är mycket attraktivt med killar med drömmar. Det var hennes påstående men jag hängde på. Helt klart är en människa med mål och visioner mer intressant än en som går omkring och inte vill någonting och aldrig vet.
Problemet uppkom när jag inte kunde komma på vad jag drömmer om. Har ingen aning om vad jag ska utbilda mig till. Men eftersom jag gärna vill vara en intressant och spännande människa så började jag tänka och bara för att jag inte vet vad jag vill jobba med när jag "blir stor" så betyder det väl inte att jag är drömlös?
Just nu känner jag för att få åka ut i världen, jag vill resa runt och upptäcka och jag vill se och lära. Klara mig själv, eller i alla fall "på egen hand", utan att mamma och pappa står två meter bort och filmar. Leva livet och våga chansa.

Jag drömmer om att få jobba med något där jag behövs, ett halvår som volontärarbetare skulle vara hur häftigt som helst. Sen vill jag ha tid att måla också, för det är det bästa jag vet. Ett år på folkhögskola med konstinriktning där jag för en gångs skull verkligen får ägna mig åt det som jag tycker är allra roligast utan några äckliga matteläxor som ligger bredvid och säger "du borde plugga"?

Inte helt fel.

Var på studiebesök med projekttjejerna idag. Vi besökte Leif Eriksson som är illustratör till bland annat barnböcker. Blev sjukt inspirerad. Kan ni tänka er att han faktiskt får ägna hela dagarna till att rita och måla, skissa fram och fundera, göra om text till bilder. Ett så otroligt underbart jobb.

Och att gifta mig och bli mamma. Det är också en fin dröm det. Men den skjuter jag upp ett par år.

Säg till om ni vill resa med mig.

Studenten here I come!!


Syfte: Att förvirra de stackars små lärarna.

"WOHO! På måndag är det som vi alla vet periodsbyte och detta måste vi såklart fira. FÄRGEN BLÅ är vad som gäller. Blå tröja, kofta, klänning eller jacka. Hoppas det går så långt att åtminstone 1000 rudbeckselever har något blått på sig. Det är inte speciellt svårt att bara slänga på sig något, så snälla gör ett försök.

 EXEMPELSCENARION:

* Det börjar växa hår på XXs flint när hela hans nyblivna religionsklass kommer in med samma färg på kläderna.
* YY tror att han gått in i väggen och tar ledigt ett tag (hoppas!!!!!)
* Övriga lärare blir så glada att de börjar gråta (De tror att Rudbeck äntligen infört skoluniformer) och låter alla sluta tidigare

SÅ TA PÅ DIG NÅTT BLÅTT!!!!!!
sist men inte minst: eftersom att jag inte har så många kompisar (här på facebook asså) så var snäll och bjud in alla rudbeckare du känner till."

Order och citat från Anonyma Rudbeckeleven 

 


Bilder

Frida den lilla gnun gjorde en liten förfrågan om att jag skulle posta några av mina bilder från Foto A. Eftersom att jag inte har någon egen vilja är det nu gjort. Enjoy


bländare

Slutare

perspektiv

Porträtt

Plats

Fotoanalys
Thumbnail


It is good to be a woman:


1. We got off the Titanic first.

2. We can scare male bosses with the mysterious gynaecological disorder excuses.

3. Taxis stop for us.

4. We don't look like a frog in a blender when dancing.

5. No fashion faux pas we make, could ever rival the Speedo.

6. We don't have to pass gas to amuse ourselves.

7. If we forget to shave, no one has to know.

8. We can congratulate our teammate without ever touching her rear end.

9. We never have to reach down every so often to make sure our privates are still there.

10. We have the ability to dress ourselves.

11.  We can talk to the opposite sex without having to picture them naked.

12.  If we marry someone 20 years younger, we are aware that we will look like an idiot.

13. We will never regret piercing our ears.

14. There are times when chocolate really can solve all your problems.

15. We can make comments about how silly men are in their presence because they aren't listening anyway.


Thumbnail(sicket underbart mail jag fick från lilla mamma)

Frustration på hög nivå... och annat

 Och jag blir så sjuk frustrerad över att datorerna i datasalen är på en obehaglig höjd. Jag är tillräckligt lång för att inte kunna stå vid de upphöjda men tillräckig kort för att fortfarande ha problem vid de vanliga. Något som resulterar i att jag måste stå på tå….

Och sjukaste saken som hände. Under mitt history test (där vi bland annat fick kakor samt skulle skriva ett ansöknings brev från Vesalius till Charles V ) satt jag och tänkte på en liten tecknad grej om common sence.
   Jag berättade inte det här för någon för frankly – ganska worthless information. Men vad mailade Cissi precis mig?? Jo, den tecknade grejen jag tänkte på. Sjukt!




Thumbnail


Är det bara jag...

... som ALLTID, VARJE GÅNG, börjar gråta till Extreme home makover?







(...som vill att Frida ska palla sig till skolan så jag slipper vara här ensam...)
Thumbnail

En frex känsla

Jag överlevde redovisningen, har massor med fina kompisar och fick sällskap på bussen av Calle och frös inte när jag gick hem. Lyssnar på bra musik.
Jag mår lite som en av de gladaste Billie the vision and the dancers låtarna. Vet egentligen inte varför men det bara känns bra! Kanske onödigt att analysera.
Sitter och ler framför datorn. Och mår bra. Bra!
Det ni, jag hoppas ni känner som jag.



I eftermiddag är det dags för nt-dans! Taggad!

Dags att sova? Inte då!

Berätta för mig nu kära bloggläsare hur i hela friden mitt icke existerande biologiredovisning nu är för lång!?!
Aja, man hoppar alltid över något när man blir nervös så de här blir säkert bra... host.
Fast jag är mer nervös över att gå till biologin än att redovisa. Åsnor och sånt.

Överlever jag dubbeltimmen imorgon ska jag nog fira med en tripp till ja, vart var det jag skulle... St eriksgatan nånting. Kents nya skiva Röd ska inhandlas :D

Nu ska jag fortsätta skriva stödord. Och sen ska jag inte nämna biologiplugg mer på den här bloggen...

Puss och kram!
Frida

PS. Jag målade med fingerfärg med lilla A idag. Så eftermiddagen var i alla fall underbar. Åt cyklar gjorde vi också. DS.

Alakazam!

Nu ger jag upp på att plugga historia. Jag tänker leva i illusionen att det enbart går ut på att man låter säker. Dessutom, The wonderful Wizard of Oz har inte fel:

Where I'm from, we believe all sorts of
things that aren't true. We call it - "history."

A man's called a traitor - or liberator
A rich man's a thief - or philanthropist
Is one a crusader - or ruthless invader?
It's all in which label
Is able to persist
There are precious few at ease
With moral ambiguities
So we act as though they don't exist

Här nedan ser ni ett antal ord som jag stötte på när jag pluggade. De blir spännande när man tänker på dem.

Peninsula
Inquisition
Voyages
Vessels
Currency
buccaneering period
upheaval
polymaths
likewise
sphere
forgiveness
crumbling
again
Swiss
designation


Cammo is...

...a north-western suburb of Edinburg, the capital of Scotland. It is south of A90, at the edge of the city.

Cammo is thought to have been the inspiration for the "House of Shaws" in Robert Louis Stevenson's novel Kidnapped



Jag vet i alla fall vart jag ska flytta när jag blir stor...




Hormoner fungerar som kroppens...

Hjälp! Jag insåg precis en sak. Jag är lat, oambitiös och ofokuserad. Enda anledningen till att det går någorlunda bra i skolan måste vara att jag faktiskt tror att jag är bra, för det har jag ju alltid varit. Men nu sitter jag här igen, i sista sekund och ska få klart ett arbete som jag knappt har börjat med. Förra året stog jag inför liknande grej, då lånade jag böcker på biblioteket och läste, listade ut hur powerpoint funkade, letade upp en grym inledning och ja, va allmänt d u k t i g.
Jag tycker om att vara allmänt d u k t i g. Den stora frågan är, var tog den allmänna d u k t i g h e t e n vägen?
Jag vet inte ens om man kan hinna klart allt jag ska göra idag på en kväll? I alla fall inte om jag ska hålla på som nu och komma på ursäkt efter ursäkt till att inte göra det. Men jag menar, släkten är ju här, Cicci ringde, August vill leka, ljudet på datorn är borta, hittar inte mina glasögon, ett blogg inlägg är väl okej?
NEJ. Snälla kom hit och föreläs om insulin och diabetes för mig så jag har något intressant att berätta!!!!!!
Kanske jag ska rita en bild... Svaaaaaaaaaar: NEJ!!

Och juste... allmänna d u k t i g h e t here I come!

Först ska jag bara säga hejdå till morbor och kusinen...


Från den "gamla goda" tiden...

Jag har gått och blivit med morot

jag hjärta höst. löven, regnet, doften, kvällarna. Och att skörda det man planterat. Sommarens projekt var att odla en helt del saker. Dock dog blasten på potatisarna, rådjuren åt upp spenaten, röbetorna tillochmed köttbullarna. Morötterna började aldrig växta och jag gav upp där nångång. Men så idag när vi höststädade trädgården hittade vi lite saker som gjorde mig så lyckig. Nästa år ska jag försöka igen - med dubbelt så mycket omsorg.


Min lillalilla morot på 5cm...

lyckade potatisar

giftpotatis

Nagelstora potatisar


Krunegård och jag



Jag skulle springa efter men trampa snett
Ibland gör man fel, Ibland gör man rätt

Det är inte hur man har det
Det är hur man tar det
Och när man längtar tar saker tid

Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel
Lev med det

”Jag skulle till Prag men hamnade i Polen
och träffade Ted och nu ska vi ha barn
och jag skattar mig lycklig som körde fel
när jag vet hur rätt det blev”

Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel, lev med det

Alla var där vid strömmen i drömmen
Vi ville bli nåt
Glöm inte bort oss

Du hade slutat äta när ni slutat prata
Du hata allt och ville dö och det anförtrodde du mig och sa:
”Markus jag är din tjej men berätta inte för nån
du verkar va sån man kan lita på”
Men jag som aldrig hade blivit kysst
Kunde inte va tyst och dan efter läckte det ut
och du gjorde slut

Ibland gör man absolut ingenting men det blir fel ändå

All den här tiden som jag vilat och velat
Vilat och väntat och kastat bort
Inte nu, kanske sen kommer jag också tycka
Att allt dåligt för med sig nåt gott



Det är en Bra låt.
Jag skulle ta ut ett citat det blev halv låten...
Men hur som helst så hoppas jag att de han sjunger stämmer. Hoppas. Önskar. Vill.
Det får mig att känna mig lite, lite bättre.
Annars är min spontana tanke "mer Cammo mindre Frida" från och med nu.
Ikväll är de barnvakt som gäller! Tåget går när som helst!

BYE!

more than my own life

what I really meant to say was that I miss you


Utekväll på the Liffey

En blid säger mer är tusen ord brukar man ju säga. Ni får stå ut med b-kvalitén.


Humöret var på topp då första bandet slutat spela... Notera slutat.

Sen va de Chirpings tur...

...och de gillade vi ju!

Det var omröstning om bästa band. Melander höll tacktal och Calle såg mest förvånad ut. Johan var lycklig...

Det var en fin kväll.
Sov till ett idag och har inga som helst planer på att fixa till mig på ett par timmar. Mm.. underbara lördag. Det spelar ingen roll vad som hänt eller kommer hända för tiden står liksom stilla i mitt rum, kan vi ju låssas.

Gen 9:11


And I will establish my covenant with you, neither shall all flesh be cut off any more by the waters of a flood; neither shall there any more be a flood to destroy the earth.


Det här, gott folk, är sanningen

 

 
Fast jag skulle våga klicka i rutan ”säker”


The trouble with school is they always try to teach the wrong lesson

Kan någon förklara för mig hur det kommer sig att jag hade en entimmaslektion idag men ändå var i skolan i sju timmar? Jag får verkligen inte ihop den ekvationen. 7=a * 1 -> 7=a??

Men nått jag verkligen får ihop är den där låtsasmatten vi håller på med och alla differentialekvationer som dansar hand i hand med lösningar över pappret. Det var sådär stort, stökigt och oorganiserat i blocket som det bara är när det går bra. Anders och jag diskuterade hur det kom sig att allt som var nytt i matte e var så vansinnigt lätt medan allt som vi gör som på minsta sätt förknippas med matte D (MaD i trebokstavskod…) får mig att känns mig som en guldfisk som drunknar när den gapar för länge. Jag tror det gjorde honom lycklig att jag förstod, för han log en massa. Han sa att det är för att allt sjunkit in (vilket är en annan ekvation som jag inte heller förstår eftersom allt gammalt är fortfarande konstigt…) men jag tror i för sig fortfarande att han tror att jag fuskar med tanke på hur jag och matte D kom överens…




Telephonepal


Cicci är min bästa telefonkompis. Avslutade precis ett samtal på (nej, mamma och pappa läs inte, ni mår bättre av att inte veta :) ) en timme. Och det är verkligen helt stört för tiden hinner bara flyga iväg! Jag vet inte vad vi säger egentligen, det började med att C behövde ett tips och fortsatte i pojkar, lejon kungen, musik, pubar där ibland the Liffey som vi ska till imorn, med mera med mera. En favorit är den delen av när nån av oss börjar sjunga på den musik vi lyssnar på, vilket leder till att den andra måste sjunga vad den lyssnar på. Sånt här kanske man inte ska avslöja? Ni kanske aldrig kommer kunna ta oss seriöst igen?
Skitsamma, bara ni vet att när ni ringer mig har ni konkurrens ;)



Dom såg mig som någon annan och jag kände mig som det

I våras köpte jag fyra underbart blåa kaffekoppar på myrorna. Den ena tappade jag i golvet samma sekund om jag klev innanför dörren med dem. Men de kvarstående kopparna fyllde jag med tre väldigt fina vackra kaktusar. De var så gröna och puffiga. I slutet av augusti slokade den första kaktusen vilken lämnade mig med endas två fint fyllda koppar. Dessvärre har nummer två nu bestämt sig att bege sig till livet efter… Jag kan förstå att många har dödat en kaktus – men TVÅ. På typ två månader! Jag kommer få ha plastväxter när jag blir stor


den första att kasta in handduken

den andra att visa min brist på gröna fingrar

till denna står mitt hopp...




you and me - lifehouse

"'Cause it's you and me and all of the people with nothing to do
Nothing to lose
And it's you and me and all other people
And I don't know why, I can't keep my eyes off of you
"

Kära blogg

Idag tänkte jag berätta om min dag. Den har varit lång och någorlunda spännande. Eller spännande? Vill ni ha spänning får ni läsa Cammos inlägg.
Jag hann med bussen utan att springa (de va ett tag sen sist)! Satte mig brevid Fanny som hela vägen pratade i telefon med någon jag hoppas var hennes pojkvän. Jag höll på att somna lagom till rusningen vid Sollentuna. Älskar underbara 523:an som man slipper kliva av.
Första lektionen för dagen var fysik. Fysik B. Satt med Anton. Anton är rolig. Vi tog en av Anders studsbollar och lekte med. Har ni tänkt på va coolt det skulle va att ha studsbollar under fötterna? Det gjorde jag och Anton.
Sen var det rast, sprang in i Skorpan, Karin och Erik som hade nakna flickor på sin tröja. Och resten av blocket spenderades med Felicia och Daorsa. Vi skulle skriva våra noveller men det blev mest prat. Mysigt.
Klockan 11:30 träffade jag på Cicci och Ben vid mitt skåp. De pratade om Irland. Jag vill åka dit! Men eftersom rasten är tråkkort så sprangs det mest bara vidare. Svenska B är nog dn tristaste kursen jag läser just nu och inte går det så jättebra heller. Idag pratade vi om danska och norska och hon startade ännu ett arbete...
Åt lunch med Cicci och Karin från matten kom och satt med oss också. Det haglade ute. Och sen var det dags att ha projekt. Dvs efter att ha diskuterat flickorna på Eriks tröja ännu en gång. Är det sexigt med bulle på magen?! JA. VA? Nej? Alltså båda har rätt.
Projektet gick bra. Vi skriv ihop frågor till Leif Eriksson som är barnbokillustratör och satt sen och skissade på olika tekniker och karaktärer.
Pratade med han som får mitt immunförsvar att hoppa. Det ni! Några meningar fram och tillbaka.
Karin TSO åkte buss med mig till sollentuna och efter det fick jag ta mig hem på egen hand. Det är det här som är risken med att sätta sig och skriva när man egentligen inte ha något att säga. Jag bara bubblar på. Vet inte ens om någon orkade läsa så här långt. Haha, oavsett så var det roligt att skriva^^
Imorgon är det biologi"förhör". Ska nog plugga lite.

Matte för ett år sen.

Vet du vilka skadliga ämnen det finns i de produkter du använder varje dag?

Ja, jag kom på att den här kan vara bra att läsa. Och om man inte orkar läsa kan man bara försöka minnas de fetade orden eftersom att det är namn på ingredienser i olika hudvårdsprodukter som du bör undvika. Samtliga är skadliga eller misstänkts vara skadliga - och jag slår vad om att flera av de produkter du använder dagligen innehåller någon av dessa!


Alkylamider:
 går i hudvårdsprodukter under namn som:
Diethalonamine (DEA)          
Monoethanolamine (MEA)
Triethanolamine (TEA) ibland med förstavelsen 'cocamide'
Används ofta som skumbildare i shampon, men ibland även som konsistensgivare (gör produkten fylligare/tjockare) eller som bindemedel. Triethanolamine används för att balansera pH-värdet. Forskning visar på att de är hudirriterande. Dessutom innehåller alkylamider en fri aminosyra som misstänks kunna skapa nitrosaminer (cancerframkallande) tillsammans med konserveringsmedel som frigör formaldehyd i hygienprodukter.
Diemtylaminoetanol (DMEA) En uppstramande ingrediens som finns i många "askungekrämer". DMAE inflammerar cellväggen som sväller upp, vilket leder till minskat rynkdjup och slätare hud. Misstänks skada hudcellerna på sikt.
Härdat vegetabiliskt fett (hydrogenated castor oil) I en del kosmetika- och hudvårdsprodukter används härdat vegetabiliskt fett - oljerester som renas efter att de använts i gatukökens fritering. Billigt, men hör absolut inte hemma hos människor, varken i eller utanpå kroppen.
Imidazolidinyl Urea och Diazolidinyl Urea De vanligaste konserveringsmedlen efter parabener. Kan orsaka eksem hos allergiker: "en riskfylld substans beträffande överkänslighet vid hudkontakt".
Mineraloljor (kallas även paraffinoljor, vaselin) är oljor utvunna ur vanlig råolja, precis som bensin och asfalt. De är vanliga ingredienser i hudvårdsprodukter, även i hudvårdsprodukter för barn och personer med känslig hud. De känns behagliga att använda, och lägger sig i ett lent lager utanpå huden. De täpper till porerna, och stör hudens egna fett- och fuktbevarande funktioner. Detta gör att huden känns återfuktad och mjuk, men har också till följd att huden inte kan avsöndra gifter eftersom oljan hindrar huden att andas. I själva verket påskyndar de hudens åldrande eftersom oljan befrämjar tillväxten av fria radikaler.
Vid en undersökning av professor Sandra Kleinau vid Uppsala Universitet, påvisades ett samband mellan mineralolja och ledgångsreumatism.
Vid ett test på 100 barn genomfört vid Sheffield Children´s Hospital drog läkarna slutsatsen att: "56% av dem som utsatts för fuktbevarande kräm (petroleumbaserad kräm) visade en omedelbar hudreaktion. Hudreaktioner på fuktbevarande krämer är hos barn så vanliga att de [mineraloljor] borde användas endast som tvålersättning och inte i några mjukgörande krämer eller salvor som skall vara kvar på huden." Tillverkningen av mineraloljor för hudvårdsprodukter är en mycket miljöfarlig hantering. (Källa Shenet)
Nanopartiklar Vi har inte funnit någon forskning som pekar på att nanopartiklar skulle göra någon nytta i hudvårdsprodukter, och misstankar finns att dessa skulle kunna rubba kroppens egen "kemi". 
Parabener (butyl-, etyl-, metyl- och propylparaben) - konserveringsmedel. Förutom att de misstänks rubba kroppens hormonbalans har man funnit parabener i brösttumörer, och misstänker att de lagras i kroppens fettvävnader: "förekomsten av parabener i prover från brösttumörer stödjer teorin om en koppling mellan östrogenhärmande ämnen i kosmetiska produkter som stryks i armhålan och bröstcancer".
Polyeteylenglykol (PEG) är närbesläktad med propylenglykol och finns i många  hudrengöringsprodukter. Benämns ibland som olivåterfettning. Oxiderar lätt i kontakt med luft och kan då bilda formaldehyd och peroxider (hudirriterande och allergena). (Källa Shenet)
Propylenglykol är ett lösningsmedel som används i kosmetika, hårvårdsprodukter, deodoranter och after-shave. Det är också huvudingrediens i antifreeze- och bromsvätskor för motorfordon, och bedöms som ett hudirriterande ämne som kan orsaka dermatitis. Tas upp av kroppen genom skadad hud.
Sodium Laureth/Lauryl Sulfat (SLS) och andra laurethsulfater. Ett skarpt syntetiskt, skumbildande rengöringsmedel som är vanligt i flytande tvålar, schampon och duschcremer. Framställs genom att fett tvättas med kaustiksoda och svavelsyra. Hudirriterande och skadligt för miljön.
Syntetiska färg- och doftämnen Det som vi i dagligt tal kallar för parfym (i INCI-listan heter detta "fragrance"), såvida doften inte är klassad som en eterisk olja (heter då "parfum" i INCI-listan). "19 % av barn med eksem är känsliga mot dofter". Flera studier under senare år har kopplat samman ökande hud- och luftrörsbesvär med ökad användning av kemiska doftämnen."


listan kommer från Ekohygien.se


In the shade of the chestnut tree

det snöar. jag hittade två oöppnade chokladglasspaket. sjunde himlen går på TV. jag har ett duntäcke.


som en strandad val

Nackspärr kan komma plötsligt. Till exempel vakna 6:16 och inte kunna röra sig. Tecknen är smärta och kramp i nackmusklerna. nähä? Du får svårt att vrida på huvudet. Så det är anledningen till att jag bara kan titta över vänster axel? Jag som trodde att det bara var för att det var roligt. Oftast är det svårare åt den ena sidan. Höger exempelvis Värme kan minska besvären. Tack och lov för vetekuddar Besvären brukar gå över på några dagar. VAAA!? Jag vill inte ha det i några dagar!!!!



You are the strength, that keeps me walking


Jag pluggar biologi...



Biologiprojektet är i full gång, eller borde i alla fall vara. Idag följde jag Ann-Christins tips om att kolla på youtubefilmer (vilket måste va bland det bästa hon vet, hon har alltid en film på lager...). Detta klipp dör upp om och om igen, tillslut kunde jag inte motstå frestelsen...
Det är nog nått nördigt fel på min humor. :D

När man behöver muntras upp...


... så finns det inget bättre än Calvin and Hobbes.

Tankar från en TVsoffa...

Sitter här och tittar på Unga Mödrar. Spontant känner jag att jag inte ska skaffa barn förens jag har ett stabilt förhållande, en examen, en stabil ekonomi och ett stabilt hem som är beboligt (färdigmålat, inga stora projekt kvar, renoveringar etc. färdigt). Det verkar vara så jobbigt att vara ensam mamma (speciellt när man är ung). Det verkar jobbigt att behöva flytta hem till mamma med barnet igen för att man inte har råd att leva på enbart studiemedel då man måste fortsätta plugga. Det verkar vara tillräckligt jobbigt att fixa i ordning ett hem utan en liten knodd som springer omkring och ärligt talat är lite mest i vägen...

  Visst, man kan inte bestämma alla saker och ibland blir livet inte som man planerat. Och jag förundras av alla som klarar av alla de situationer som jag föreställer mig vara så jobbiga. Men jag kan ju alltid ha punkterna över som riktlinjer och göra mitt bästa för att följa dem?


"drunk as a church mouse"

ett uttryck jag aldrig hört förrut


It wasn't suppose to end up like this

Ibland undrar jag vilka ögonblick som gör att man får vissa egenskaper. För jag undrar verkligen 1) när började jag få ont i själen när någon sa något som var matematiskt åt skogen, 2)när blev jag bitter och cynisk och 3) när blev jag bilintresserad??

Exempel från min dag som indikerar att jag lider av dessa fruktansvärda egenskaper:

1)      En tjej ville räkna ut hur många procent hon hade på sitt prov. Så hon frågar sin kompis. Han säger följande: ta maxpoängen delat med 100 gånger din poäng. Jag trodde mina inälvor skulle slå knut på sig själva och jag undrade om det bara var jag som hade inbillat mig ”delen på det hela” för han lät så säker på sin sak. Sen när det visade sig att det blev historiens skummaste procent insåg jag att det var infact han som hade snurrat till allt. Självklart var jag tvungen att berätta för dem båda hur man ska göra innan de gjorde något mer som förstörde matematikens vackra sanning

2)      En pojke på sjutton år berättade att han och hans flickvän har bokat och ska åka till Grand Canaria i januari tillsammans (ensamma). En fin tanke tänkte jag, men snart berättade han stolt att de firade månader ikväll. 3 MÅNADER. Det cyniska och bittra som gömt sig i mig slog till. Är man sjutton och bara varit tillsammans i tre månader- hur vågar man boka en resa som ska äga rum i januari?! Vad är göra-slutstatistiken i Sverige idag?

3)      Nu sitter jag här, undrandes över hur jag blev som jag blev och fram till för en stund sen var jag lyckligt tittande på Top Gear – tills jag insåg att jag redan sett det här avsnittet…

När gick det utför egentligen?


Redo för en ny vecka...

Imorgon börjar det igen, allt som jag ivrigt skutit framför mig och jag tycker synd om alla som kommer tvingas höra på mitt tja om att tiden inte räcker till och att det är så synd om mig och hur dåligt allting kommer gå. Eller hur sur jag kommer va på mig själv om ett år för att jag faktiskt inte försökte lite, lite mer.
Det är kanske då jag ska komma ihåg hur sjukt trött på skolan jag känner mig just nu. Eller nej, det var fel jag älskar skolan. Jag älskar att komma dit, träffa bästa vännerna, massa nya människor och få lära mig nya saker, utmaningar och allt det där. Men någonstanns mellan alla biologiredovisningar, fysikpärmar och analyserande essäer det blir för mycket. Att klara skolan gör jag lätt, men att klara det med bra betyg?
"Jag är inte mina betyg, jag är inte mina betyg jag är inte mina betyg" ringer det som ett mantra i huvudet varje gång ett litet äckligt vg+ (eller nu förtiden g+) dyker upp som resultat. Och jag är verkligen så mycket mer än mina betyg men jag hatar att snubbla på målsnöret gång efter gång.
Det är inte så illa som det låter.
Men imorgon börjar det igen. Imorgon ringer väckarklockan och kläder ska på och bussar ska passas. Scheman ska följas och läxorna borde vara klara. Det är nog bäst att jag går och lägger mig.
Men innan ni gör som jag, ta en titt på den här bilden. Jag lovade att skicka den till Johan innan han åkte. Den är från hans hejdåjagåkertillusa-träff. Men har jag gjort det? Icke. Så titta extra mycket nu istället. Man blir lite glad, jag hoppas inte Erik tar illa upp.  Hehe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XOXO


Och alla drömmar vi har drömt det vackra som vi nästan glömt

Efter en pumpa och en natt fylld av RISK vaknade Frida och jag upp hemma hos mig. En liten tripp runt kommunen med slutdestination Kby var först på agendan då Cissi och jag var att arbete på dop (dock tvivlar jag att man kan uttrycka sig så på svenska men you get the picture). Väl där slet vi som djur och vi har nu diskat 90 personers lunchdisk och fikadisk. Det är ungefär 270 st bestick… Så, jag har mer eller mindre bränt sönder fingertopparna på supervarma tallrikar men det var roligt. Vi blev utnämnda kökschefer vilket innebar att vi fick bossa runt i köket, och det är alltid lika roligt.

Nu tittar jag på the Proposal med mammaochpappa och eftersom att den är så söt att jag ska koncentrera mig.
(och kanske om Frida inte är för arg på mig kommer det komma upp en ny header…)







I landet lagom är bäst

Okej, jag föll för frestelsen på facebook och tänkte kolla upp dagens tur. Förut har jag inte fått över 22% och blivit deprimerad. Och idag, vad är de dem säger egentligen? Hihihi... 100%. Det är så roligt sånt här för jag blir så into it och när jag tänker på saken började nog turen redan i natt. Jag menar jag vann RISK, evighetsspelet, fick leka kurragörra, historiens mest klockrena lek och sova hos Cammo där hennes mamma spontant bestämt sig för att bädda åt mig. Tur? Jag är så stört skrockfull.
Betyder det här att jag kommer träffa min drömprins idag och leva lycklig... för resten av dagen?


RSS 2.0