Vad gör dig glad?



Skönaste lappen i prästgården. Skulle vilja lägga till några punkter som till exempel när händerna inte luktar curry.
Dagens kom ihåg: Det finns alltid något att vara glad för.

"Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present."

Jag såg precis Kung Fu panda. Kan vara sötaste filmen på ett tag. väldigt inspirerande faktiskt, den har gett mig några ord som ska få bo kvar inuti mig ett litet tag. Dock lite konstigt att pandans pappa är en gås...

"One often meets his destiny on the road he takes to avoid it."

"To make something special you just have to believe it's special. There is no secret ingredient..."

"There is no secret ingredient. It's just you."


(nu är det Hairspray som gäller)


tillbaks till ruta ett

Mitt rum är hemsökt för man kan städa och när man kliver ut ur rummet är det stökigt igen. Och jag vantrivs så fruktansvärt när det är stökigt. Eftersom att det var kaosartat i mitt rum så började jag städa. Men nu har jag städat i två timmar och kan ni tänka er – det är STÖKIGARE nu är innan.  Hur är detta möjligt?! Nån som har några tips på hur jag får det rent och sen håller det rent?


ÖVA, ÖVA, ÖVA!

Känner mig lite smått galen. Vet inte om det kan ha något att göra med att mitt rum i stort sett är madrassrat... Eller på grund av sömnbrist, långa dagar, inte gjorde läxor, uppskuten dusch, halvlila naglar, irrfärder mellan sollentuna,täby, vallentuna och väsby med dragläget, eller att jag fortfarande drömmer sjuka drömmar. Well, om vi bortser från läxor och allt sånt där tror jag det kan bli mysigt att börja skolan igen. Men innan des ska jag a tag i allt "borde göra...". Kanske någon av dem i alla fall.
Elin sov hos mig inatt. Innan va vi hemma hos hennes pappa/min morbror/Lilla As pappa. Vi hittade ett gammalt spel som vi alltid spelade hos henne förr i tiden. Filmgurun. Vi tog med det hem till mig och roade oss hela natten med att göra vår egen film, spela in sjuka röster och vrida oss i skratt. Historiens sjukaste spel, inte lika svårt och läskigt som vi kom ihåg det, men fortfarande lika roligt.
Dagens duktiga: Första utkastet till min barnbok är klart.

Härliga lördag.
Nu, duscha!!!!!!!!!!!!

// F - blogg.se seeeeegar och vill inte ladda upp min bild :(

154 dagar kvar....

Tube från paddington till stonebridge park. Sen shuttlebuss till my favviplace in all the world. Jag längtar



men?

var har alla bilder tagit vägen? :(

Marabou yoghurt Raspberry.

Blodschoklad eller inte, jag måste erkänna att den är alldeles fantastisk.




"jag har kovader! Fast kor har smala vader... Har kor verkligen vader? Har de inte bara ben med hår på?"

Jag kom precis hem från Fridas efter en otroligt mysig torsdagskväll/natt/fredagsmorgon med film och prat. Det första mamma sa var att jag luktade någon annans hus. Hon har ett spännande luktsinne den där kvinnan. Men ja, merparten av senaste dygnet spenderades ju hos Frida så det kanske inte är jättekonstigt. Förövrigt är jag lite mosig men inte alls farligt trött.

För resterande dagen är det plugg som gäller. Och officiellt sitter jag just nu och pluggar projekt men ärligt talat så har jag inte kommit igång än. Jag blev lunchansvarig av någon sjuk anledning och jag känner inte för att multitaska (må vara det fulaste engelsksvenska komponerade ordet ever). Men jag insåg att om cirkus en kvart måste jag hitta lite protein och tillaga. Vilket innebär jakt. Jag trodde det var männens syssla men ja, världen är ju ändå lite sned så.


En ganska underbar bild som jag hittade i Samma art olika världar


Frida förklarar vägen...




Hur ska din likkista se ut?

Läste precis en artikel i Svd som handlade om begravningstrender. Det stog bland annat om hur mycket mer fokus det blev på "en själv" i begravningscermonin nu för tiden och hur vikitgt det var att man stod ut. Det står om folk som gått ur svenska kyrkan vars anhöriga sen bli uppröda över att de inte har rätt till begravningscermoni för sin avlidne vän. Vad är en begravning egentligen, för någon som inte tror på cermonin?

"Det senaste är marknadsföring mot kvinnor. Förbundet har inlett ett samarbete med nätbutiken Fluff­babes, som beskriver sig som ”ett gäng skojiga och godhjärtade tjejer”. De lanserar sin Angelbox, som onekligen låter lite angenämare att ligga i än en vanlig likkista.

Fluffbabes tar fasta på att fyrtiotalistgenerationens kvinnor är vana att ta för sig och sätta guldkant på tillvaron. Denna ofta köpstarka grupp ska få chansen att göra sin röst hörd, är affärsidén."

Och det jag började fundera på; är det bara jag som faktiskt vill ha en enkel avskedscermoni i en naturlig träkista med ljus och någon som spelar en vacker melodi? Eller vill ni ha hårdrocksbegravning utan präst med AIK's emblem överallt? Vad är viktigast i dagens samhälle, egentligen? Vad är en begravning för dig ”en riktigt härlig avslutning på ditt sista party” eller ett sätt för de som älskade dig att ta farväl?

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/artikel_3719849.svd


"Du prenumererar på den här e-postlistan". Frågan är varför

Värktabletten från i morse har slutat verka. Och jag satte mig precis med knäna först. Och det var inte roligt. Men oj vad värt det var. Efter dansövningen har jag svassat omkring här hemma och dansat lite för mig själv sådär i smyg. Och hela den där omöjliga grejen med rumpan börjar komma nu lite sakta. Snart ska jag vara lika duktig som Julia.

Jag har även passat på att begrava bordet i böcker. Nu är alla lästa utom en (två av typ 10 var något att ha) och jag skickade precis i väg logginlägget. Ska även uppdatera boklistan så jag har alla nerskrivna. Och sen ska alla anteckningarna in i datorn. Om jag inte får MVG i projekt kommer jag iallafall veta hur man ska snärja pojkar. Kanske pröva mina kunskaper på måndag? Nu ska det i alla fall göras lite nytta.


VinterNoll2

"Och du känner att staden är precis som staden alltid varit
I väntan på en lång kall vinter

Och du säger att saknad kan man lära sig att leva med ibland
Genom en iskall vinter
"

Men det är fint att få sakna någon ibland också.
Att längta. Drömma och kanske till och med hoppas.

unequivocally

Föreställ er Twilight. Tänk er när denna ser äger rum och läs det nu för er själva högt med er vanliga accent.

“No.” I  tried very hard not to look like a sulky child.
“I’m serious”, he growled.
“So am I. I told you, it doesn’t matter what you are. It’s too late.”
His voice whipped out, low and harsh.
“ Never say that”

Nu vill jag ta er mer på en resa som jag gjorde idag. Minns ni rösten av den kliniska damen som pratar på alla engelska prov. Den där rena brittiska accenten. Läs nu samma text men varje gång berättaren säger något använd den här kliniska rösten.

“No.” I tried very hard not to look like a sulky child.
“I’m serious”, he growled.
“So am I. I told you, it doesn’t matter what you are. It’s too late.”
His voice whipped out, low and harsh.
“ Never say that”

Tänk nu när Bella pratar. Hör hur hon verkligen kommer från södra USA. Gärna från Texas om det går. Läs nu med Bella som sydstatare och berättaren som brittisk dam:

“No.”
I  tried very hard not to look like a sulky child
.“I’m serious”, he growled.
“So am I. I told you, it doesn’t matter what you are. It’s too late.”
His voice whipped out, low and harsh.
“ Never say that”

Det sista stegen i den är övningen är Edward. Läs texten som angivet innan men varje gång Edward säger något, har han en typiskt svenskaccent:

“No.”
I  tried very hard not to look like a sulky child.
“I’m serious”, he growled.
“So am I. I told you, it doesn’t matter what you are. It’s too late.”
His voice whipped out, low and harsh.
“ Never say that”

Skåda hur messed upp Twilight precis blev.


"Kalle, finns bara i fantasin men han är fin"

Vi hoppas innerligt att vaktmästarna sätter fikabrödet i halsen men att ingen skadades. Dock fick vi två mysiga timmar utomhus där Frida fick klättra upp i träd, frysa, kasta löv runt omkring sig, byta om mitt i parken, jaga ankor, spegla sig i vatten, frysa… listan kan bli lång

Men jag made up for it med en halvtimmes promenad och varmchoklad. För att sätta lite spänning på vardagen tittade vi igenom fyra års skolkataloger där vi kunde studera symmetri och träsktroll. Dessutom slutade vår eminenta plan att träna med att vi åt pizza och drack cola istället. Väldigt driftigt.  Men vi ska faktiskt dansa imorgon så det är nästan okej…












UAIP - Ungdomsalpha i Prästgårn



Igår förvandlades ungdomsalpha till nått slags VIP. Efter en heldag av föredrag, diskusioner, lekar och spelande bestämde vi oss för att se A Knights Tale. Inte långt in i filmen utropar Cammo:
"HAN ÄR SOM JAG!"
Den det syftades på är den rödhåriga "väpnaren" Wat. Wat är lite för aggresiv för sitt eget bästa, väldigt vass i sina kommentarer men hindras ständigt från att göra något dumt av sina vänner, allra främst den nakne poeten, Chaucer. Han menar väl men kan inte låta bli att visa sin avsky för dem han inte tycker om och ibland är han något trög.

Ett klockrent exempel:
Jocelyn: Better a silly girl with a flower than a silly boy with a horse and a stick.
Cammo kommenterar spontant: Hallå, stick.. pinne. Det är en ganska stor pinne.
Och Wats svar är:
Wat: It's called a lance. Hello?

Wat: Uh, betray us, and I will fong you, until your insides are out, your outsides are in, your entrails will become your extrails I will w-rip... all the p... ung. Pain, lots of pain.

Det var roligt. Och även om jag nog hellre skulle spendera kvällen hos Cammo är med en rödhårig galning så ja, de har några likheter... Kolla in frisyrerna också.
Desutom bestämde vi att Cissi var Chaucer och jag skulle föreställa Sir William. Men jag vet inte hur vi gjorde kopplingarna riktigt. Cissi för sin underbara spontanitet och jag för att jag är så... romantiskt?


28 Oktober 2009



...varför jag spenderade natten med att åka på kringelikrokvägar vilse som i pannkakan genom Castors kvarter

Let's get these teen hearts beating. Faster, faster

jag kommer aldrig hinna plugga på det här lovet. nu är det bevisat.  Kanske lite projekt efter vi brutit oss in i skolan imorgon?? Min eminenta plan om att hålla torsdag observed gick ju åt fanders due to två timmar NT dans. förhoppningsvis har mina knän läkt tills dess men jag tror jag lär plåstra om dem på nått sätt för säkerhets skull. Men hellre kunna dansa än att veta hur man väljer partner? De kanske är sammanlänkade? Annars har jag ju alltid fredagen hur ont det än gör i min arma själ. Nej, nu ska jag sova då sl anser att jag ska ta bussen 08:39.

 


Du är som jag när du dansar...

Puuh! Jag är helt slut.

NT-dans är stört kul!! Och jag kan alla steg nu, i alla fall i teorin. Det behövs en del uppmjukning och finputsning innan de både sitter och ser snyggt ut. Gah, alla är sjukt duktiga. Ni skulle bara veta... Sitter och lyssnar på den fantastiska låten nu...

Jag och Elin hade det jättehärligt på stan. Vi gick omkring i affärer och jag är jättestolt för jag lät bli att köpa något trots att jag hittade en dröm jacka samt fina kjolar och... Nej, här ska det sparas annars kommer våren inte gå runt. Vi åt middag tillsammans på Tacobar och spårade in på ämnet gamla minnen och diskuterade alla våra sjuka lekar vi lekt, alla knäppa spel vi spelat och filmer vi tittade på.
Inte visste ni att Elin och jag var progamledare som blev filmade så fort en lampa var tänd. Med gosedjursshower, bakningstips, äventyrsreportage ja allt som två små barn kan hitta på.

Jag vet inte vad jag ville skriva är för trött i benen för att tänka.

Vi ses imorgon istället.

Kram

You got mail: Provhanteraren i Enterstat

Och jag måste lära mig att jag visst bryr mig när det går dåligt fast det inte känns så när man väl misslyckas. Det får bli en superfantastisk uppsats trots allt. Hämta grejerna imorgon. Vad annars är lov till för om inte plugga?

Och vem kan du skrika åt när inget blivit som du vill

En mycket händelserik dag. Kby med Frida och mammahessner.  Jag tror inte vi underlättade planerandet jättemycket men vi var där och… livade upp stämningen?

Resan fortsatte mot skolan för att senare leda oss till spegelsalen för Nt Dans övning.  Jag tror inte jag kommer kunna gå imorgon due to träningsverk men vi var duktiga. Och det var sjukligt roligt. Jag är stolt över mig själv.

Frida och jag skildes senare vid lejonet där jag bytte sällskap till Becka och hon till Elin. Vi myste väldigt länge och ja, jag behöver verkligen henne i min verklighet. Hon är en väldigt fantastik vän och jag har tur som har henne.

Bussen var knas och jag skulle vänta ett litet tag. Och så stod det en människa, som jag egentligen inte känner och väntade. Jag tror vi pratade en gång när vi var typ 12? Och jag har inte sett henne på över tre år. Men det roliga är att hon kände igen mig. Och vi pratade hela vägen hem. Det är otroligt hur människor egentligen är och fungerar. Det var väldigt skönt att prata med någon som inte dömer en eller har en speciell bild av en. Någon som helt enkelt är intresserad av vem du är. Oavsett vem alla andra säger att du är.

Den faktiskt fantastiska dagen avslutades med att när jag kom hem låg det ett väldigt speciellt brev i mitt rum. Från en väldigt speciell människa. Som jag ser upp till väldigt mycket.

Imorgon är  det Alphadag och jag ska hämta C 8:10 och F vid halv nio. Så nu ska mysas.

 
Spännande fynd i Kbys kök





I kind of love this tune

Vaknade face to face med en hund imorse. En väldigt spännande upplevelse. Det hela slutade med att jag såg hur min svarta kjol vandrade ut genom dörren mellan tänderna på det lilla odjuret.
   Buzy day idag med Kby besök, NT dans, promenad till Cissis brevlåda och fika med Becka. Det ska bli mys. Nu ska jag ut på uppdrag.



När var den där köpenhamnresan nu igen?


http://www.gregcraven.org/

Kramp i magen

Var på bio igår. Såg Up.
Man kanske inte borde spoila sånna här skämt. Men jag menar... ja kan inte låta bli.



Victor började i alla fall skratta så hysteriskt att man kunde blivit orolig för att han skulle sprängas, om man inte själv skrattat nästan lika mycket.
En dam på raden bakom utropade "ta dig samman!"
Det gjorde allt ännu mera roligt och jag får kramp i magen bara av att tänka på det. :D
Så söt film.

"Jag säger som det är att allt är sådär, bara sådär, sådär som det är och blir det inte bättre så lägger jag ner så är det"

Jag blev lite trött på livet efter igår, så nu tänkte jag ta en paus.
Det är förbud på kläder som inte är mysiga.


fotat förra tisdagen när benjamin bestämt möte med mig och var 45 min sen.

xoxo F

No, this is different. Our love was eternal. Literally. You got any of those little marshmallows?

Idag var det en månad sen jag senast var på IKEA och det firade vi med att åka dit igen. Och något som gjorde mig väldigt lycklig var att nu har de börjat med julpyntet. åh, jag hjärta ikea. Det var väldigt mysigt och vi åkte förbi plantagen på väg hem. Det var spännande. Vi hittade gravljus som var omsluta av en röd plastbehållare med en 3D Jesus på korset utanpå. Väldigt smakfullt...
Vi hittade även ett bord med en massa snökulor som man kunde skruva upp så de spelade jullåtar. Så mamma skruvade upp ett antal och sen smet vi därifrån medan de osynkroniserat spelade julsånger högt i hela lokalen. Väldigt spännande.

Jag sitter just nu framför Tv:n och tittar på Buffy (jag fick ett stört återfall efter att ha sett det på Tv häromdagen). Det må vara så att det kan anses vara ett töntigt program men jag älskar det ändå. Det är ett program som innehåller allt! Dessutom lärde jag mig engelska tack vare det så I’m happy. Förhoppningsvis hinner jag se hela "a new man" innan det är dags att bege dig mot baletten. Nu ska jag koncentrera mig för Giles ska snart bli en demon.


"HOW ABOUT IT, THEN?"


Igår kväll bestämde Cicci och jag träff på video3000.
Det är alltid lika spännande när C och jag ska bestämma oss för något. Vi har båda ett lite för stort föråd av beslutsångest... Men överaskande snabbt hade vi enats om en film, dvs då vi gått igenom hela nyheter och topplistan hyllorna. Det blev The Boat That Rocked. Sen cyklade vi hem till mig. Efter lite tjat övertalade jag henne att vi skulle plocka äpplen och precis som första gången hon va hemma hos mig (sen vi börjat rudbeck) steka dem med kanel,smör och socker. Stört gott!
Med varsin skål bänkade vi oss nu framflr tv:n. Det dröjde inte länge förens man var helt inne i handingen, och det var inte bara en gång vi vek oss av skratt i soffan. Bästa film jag sett på länge, skulle kunna se den om och om igen. Full av både snyggingar, drömpojkar, störda skämt, kloka tankar, lite historia, snygga detaljer, intressanta karaktärer och galet bra musik. Ett måste att se helt enkelt!

Efter det dröjde C sig kvar några.. timmar. Vi hittade våra Innan Jag Dör listor som nu blivit uppdatarade och sen prata vi oss igenom resten av natten.



Hear that sound, George? Duh-uh-uh-uh! That's Jane Austen spinning in her grave like a cat in a tumble-dryer.

Lost in Austen känner jag spontant är en film/serie för alla som på något sett älskar Pride and Prejudice måste se.


"Not one heartbeat do I forget"

     
 



"jag såg hanna här om dan. jag gick förbi."

Jag känner att en nostalgivarning kan vara på sin plats.

Det var länge sen jag bodde i biblioteket och fick skrika A22 bara för att. Och snart ett år sen den där vintern då nästan alla var lyckliga och man fick bygga snögubbar som liknade ens mattelärare.
Fem år sen fjärdlång. Fyra år sedan "world on fire". Tre år sen vi stod i aulan och sjöng om pluggisbarn. Två och ett halvt år sen jag höll i en geografibok (vilket förresten inte är nått jag saknar) och ett år sen jag såg müsli(eller kanske nästan två).


Det var även på dagen ett år sen vi såg DEN LÅNGA FLYKTEN och vårt första elefantkakbak.

 

    
2006                            2007                   2008                          2009





"PREDIKAN MÅ VARA KORT MEN POÄNGEN ÄR ATT NI SKA FORTSÄTTA TÄNKA SJÄLVA"

Mamma hittade vår predikan i köket! Hur den hamnade där är ett mysterium...
Men den gav mig flashback till ungdomslägret vi va på och ja kände för att dela med mig.




Det var ett grymt läger, om det inte vore för att blogg.se segar hade bloggen svämmat över med bilder... Men om ni undrar så kan jag berätta att jag har bevis på att vi lever i en enda stog gigantisk garderob och på att mr. Darcy på riktigt finns i garderoben tillsammans md oss...

He walked here, and he walked there, fancying himself so very great! I quite detest the man.

jag såg bilder på mr. darcy nyss.


så vuxen i din hand

Jag tror bannemig att farmor och jag hann se det mesta som kan gå på TV när jag var hos henne i eftermiddags och myste i köket. Det var om unga tonårstjejer som försökte bli med barn, unga tonårstjejer som filmade slagsmål för att det var roligt och kysste andra tjejer för att få pojkars uppmärksamhet. Det handlade om hur man syr en evninggown till miss USA, hur man gör om en traditional american dish till en gormet måltid och hur man på bästa sätt skriker som en köksmästare. Men vi hade mysigt.


och senaste nytt om fika tävlingen: 133 017 personer tävlade för Sverige och för Finland som kom tvåa var det 70 000 deltagare. Jag är lycklig. Tänk alla odlare som fick rätt betalt för produkterna!







en liten höstbild bara...


I'll feed my soul with faith

Är du...

... ung?
... svensk?
... bor till och med i sollentuna?
... kristen?

Svarar du ja på dessa finns inget alternativ. Du bör gå med i SKUIS - Svenska Kyrkans Unga I Sollentuna.
Sitter du nu och stirrar på texten och undrar värför i hela friden, hur orkar hon ens skriva nått sånt här, så ska jag berätta:
Att bli medlem betyder att du har en chans att påverka vad som händer i kyrkan. Det är svårt att få sin röst hörd när man är ensam men om man är flera lyssnar de flesta. Och dessutom får du va med på allt skoj som vi hittar på! Snart är det luciamiddag ^^
Att bli medlem är gratis och man får en tidning hemskickad.
Det finns helt enkelt inget argument mot.


Gå in på: https://medlem.svenskakyrkansunga.org/softadmin.aspx
och klicka in dina uppgifter :)

Ikväll är det styrelsemöte. Spännande...

Nu blev jag lite ledsen

Fastnade framför gimp nu när jag kom hem från arobicspasset (som för övrigt va underbart^^ mest pga fint sällskap) Och har suttit och fixat och trixat och var tillochmed nöjd med resultatet (inte för att det behövs men jag håller på med en ny header, jag och C började göra varsin när vi startade det här bloggprojktet:P) och vad händer?
Gimp stänger av sig själv -.-

Så nu har jag inte pluggat någonting och allt slit är borta. SUCK.
Att äta ett äpple är det mest produktiva jag klarat av på en och en halv timme.

bläää.
Hormoner är inte alls så spännande när man måste få fram något intressant :3
lyssnar på historiens sjukaste kentlåt. Något som dök upp en kvart efter den sista låten på andra skivan i B-sidor spelas. Tror det är finska nån gormar på.

ha de så bra!


Sverige - Nordiska mästare i att fika Rättvisemärkt


"Igår deltog över 130 000 svenskar i Nordic Fairtrade Challenge - Nordens största fikapaus. Därmed är Sverige vinnare i den täta och spännande kampen om vilket land som kunde samla flest personer att fika Rättvisemärkt under en dag. De verkliga vinnarna är förstås alla de Fairtrade-certifierade odlare och anställda vars produkter har konsumerats i fikapausen. "

http://www.rattvisemarkt.se/cldoc/814.htm

Vi som dansar i NT-Showen

Kan ni tänka er att jag, jag, historinens osmidigaste ska dansa för hela skolan?
De kommer bli grymt, jag ska öva och vara så snygg ;)
Och jag ska träna mig smal och smärt också. Tex ikväll.
Fram till dess... PLUGGA!

Nån som känner en barnboksförfattare? Den skulle göra min värld.

/ det lite för stela F:et

Farwell good angel

Sitter här med en stor skål chokladglass, pluggar biologi och bokar träning inför ikväll.
Idag är jag allmänt nöjd med livet.

C

NOT THE MAMA

Här delar jag med mig en del av min barndom. För en massa år sedan gick ett program som heter Dinosaurs på Tv och hela min familj satt som bänkade. Min pappa ropar fortfarande samma sak när han kommer in genom dörren som Sinclair (pappa dinosaurie) och titt som tätt citeras något ur den. Låten är från musikalavsnittet (som kan ha varit ett av Tv historiens bästa musikalavsnitt). Enjoy

C


Chans - dagens kentcitat

"Och i ett ögonblick
då allt står still
så får jag en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
så får jag en chans att ge dig
allt det du aldrig haft
Men jag är för feg"

Frida.

conclusion of the day

Ungdomsalpha är en bra grej och vet ni varför?
Jo för när man kommer hem därifrån så mår man alltid lite bättre än när man gick dit.

Imorgon är det skolfoto och jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag tror inte det har hänt på flera år, jag brukar gå och tänka på sånt här i veckor. Och man skulle ju kunna tycka att jag borde haft tid att fundera, hallå det är vecka 43!! Men icke.
Klänning, byxa, kjol, tshirt, färg, neutral, morgonrock?!?!

Det är sista skolfotot ever typ kanske?
Tänk om jag får gå om...

F


Samma art olika världar

Jag känner att jag behöver dela med mig av kunskap som jag vunnit av den här eminenta boken som jag läser (som är baserad på vetenskapliga studier, intervjuer etc. så den är väldigt accurate)

 

Uppenbarligen står alla män med fötterna isär (3 dm) och framåtlutade när de borstar tänderna (ska undersökas)

I parrelationer så sover manen närmas dörren annars så får han sömnsvårigheter (min underhuggare håller just nu på att undersöka detta)

Uppenbarligen så om man visar en film på spädbarn som gråter (utan ljud) kan de flesta mödrar urskilja alla olika känslor hos sitt filmade barn, 10 % av fädrarna kunde urskilja högst två (många chansade och de flesta förklarade stolt att barnet längtar efter sin mamma). Mor/far mödrarna hade hälften så bra resultat som modern medan mor/far fädrarna inte ens kunde urskilja att det var deras barnbarn

 

Och det finns en vetenskaplig och naturlig förklaring till att jag har svårt med höger och vänster (jag har uppenbarligen väldigt stor förmåga att arbeta med båda hjärnhalvorna samtidigt)!

 

Här kommer lite bilder, om du vill så skulle det vara roligt om du berättade vad du såg i alla bilder samt ange om du är tjej eller kille

C

 
Figur 1

Figur 2


When I'm feeling sad I simply remember my favorite things and then I don't feel so bad

Vi diskuterade att oberoende på hur nära man går en spegel ser man fortfarande lika mycket av sig själv på lunchen idag. Låter konstigt, eller hur?! Uppenbarligen hade alla utom F och jag lärt oss detta i fysik A vilket ledde till vilda diskussioner och ett antal försök till förklaringar. I teorin lät förklaringarna bra men man måste ju undersöka själv innan man köper något rakt av. Vilket jag nu har gjort.
Men jag kan meddela att efter många försök och observationer i olika speglar så ser jag faktiskt mer av mig själv i spegeln om jag backar!! För, om jag står nära spegeln i mitt rum ser jag inte fötterna men om jag backar så syns de!!! Nu fungerar inte deras teorin längre och jag hävdar klart att de har fel. Ett fall för Svante kanske?


Egentligen borde jag nog djupdyka i lite böcker nu när jag har en timme över.
Egentligen så orkar jag inte.
Egentligen så borde jag inte heller behöva det. Jag kommer ändå inte komma in på det jag vill och på det som är min back up plan behöver man inte ha mer än typ 14 i snitt och ja, jag kan faktiskt få g i projektarbetet och ändå klara den marginalen.
En vacker tanke, tråkigt nog blir L förmodligen sur på mig och jag totalt struntar i vårt arbete för hon behöver ha mer än 14 i snitt...


Det är alltså dags att djupdyka i ”samma art olika världar”

C


Utan dina andetag

"Jag skulle ge dig allting du pekar på
Men bara när du inte hör vågar jag säga så"

Frida.

Somedays

Det här har varit en bra dag. Lång, men bra. En passa lilla A dag.
Jag är nämligen barnvakt varje måndagseftermiddag till min lilla tvåochetthalvtåriga kusin. Jag vet inte om ni minns, men imorse hände något fantastiskt. Det regnade!
I plaskpojken på bildens värld är det definitionen på lycka.
Sträckan mellan dagis och lägenheten är inte lång. Jag tror att jag skulle kunna gå den biten på tio minuter om jag gick själv. Idag tog det mer än en timme.
Det sprangs mellan vattenpölar, lektes tittut, klättrades, luktades på blommor, lektes springtävling och tågjakt, you name it.
Jag fick bära honom uppochner sista kvarteret. Tänk att få vara mamma.



Ska bara komma på ett grymt fördjupningsområde i biologi b....?!

// F

Bli Fikamästare


Det här inlägget kanske verkar helskumt men ge det en ärlig chans – du kan nämligen komma till att bidra till att förändra någons liv.


Imorgon är det dags, den 20 oktober 2009 mellan 08:00 till 20:00 ska vi vara med och tävla i en tävling som heter Nordic Fairtrade Challange. Det är en tävling om att FIKA. Det enda man behöver göra är att samlas och fika med minst en rättvisemärkt produkt.


Det låter väl inte så svårt?
Jag menar, när du fikar (kanske dricker ditt kaffe/te äter din choklad som är rättvisemärkt) hjälper du någon som finns på andra sidan jorden genom att se till att de får ett minimipris för sina produkter (och handlar vi riktigt bra och de kan sälja fler av sina produkter rättvisemärkt ja då får de en premie och gör att de kan utvecklas ännu mer!)
   (och om du är rädd för att lite fika kan göra dig lite rundare – varför inte spela lite fotboll med rättvisemärkts fotboll?)


Så, känner du att du kanske skulle kunna ta dig en liten rättvisemärkt fika imorgon så samla ihop några kompisar/släktingar/främlingar och fika (självklart kan du fika ensam) och anmäl er fika paus här:


http://se.fairtradechallenge.org/index.php?3


Självklart ska vi båda fika rättvisemärkt imorgon!


Du frågar hur det är som om det vore uppenbart

Hela dagen har lite passerat i någon form av grå dimma. Min mysiga mattelärare kände imorse att spontant säga:

"Välkommen till en annan underbar höstdag. Det är sol ovanför molnen
"

 Detta var alltså 8:20 och dags för prov. Att jag sedan skulle räkna ut rotationsvolymen av ett geléhallon runt y-axeln snurrade bara till verkligheten ytterliggare.
  Sen kan vi ju berätta att söta lilla Johan som blir klar lärare i vinter kommer nog aldrig mera att ha ett prov som är begränsat till en A4 sida. Hoppas han har ett förstoringsglas hemma annars kommer det finnas vackra tvåbokstavskombinationer på de flesta papper (men jag tycker att i är en underskattad bokstav när det kommer till kombinationer)




Älskade busskur som skyddar mig mot vinterns kyla



HELP THROUGH TRADE- NOT AID







Inte lösningen på världens alla ekonomiska och handelsproblem.
Men ett enkelt sätt att göra skillnad



FRIDA FIXAR

I mitt rum har man de senaste åren kunnat hitta två affischer (kent, mando diao) som helt ovärdigt legat och skräpat på golvet. Detta skulle jag ta tag i i torsdags, men insåg att de enda häftstift jag hittade var gula, gröna eller röda. Jobbigt läge. Det måste strida mot alla stilens lagar att sätta upp affischer med sånna, inte nog med att man gör hål i kanten utan.... nä det gick inte helt enkelt.
Det finns bara en lösning på problemet.
I måndags köpte jag ett lila nagellack. Jag har inte hunnit måla mina naglar än men...
Idén är helt och hållet kapad av Jenny, som målade allt med nagellack för ett par år sen. Men till er som inte har galet pyssliga storasystrar så finns jag här och tipsar ;O
Jenny, jag saknar dig. Speciellt när jag insåg att jag behövde en tredje hand för att kunna blåsa dem med hårtrok.



Ha en bra dag!

XoXo F

DONKEY

Okej, jag övar fortfarande på det här med att blogga och tänkte ta tillfället i akt och skriva mitt första inlägg, för jag orkar inte gå och lägga mig. Nu har jag till exempel lärt mig hur man laddar upp en bild, det tog sin tid kan jag lova. Men det jag egentligen skulle berätta om var lördagskvällen som har, förutom nu framför datorn, spenderats på Stinsvillan tillsammans med resten av elittreorna från Rudbeck. Alla var vi där av en och samma anledning, Chirping.
Det var en fin kväll med massa bekanta ansikten. Och även om de sköt upp spelningen nån timme eller två så ångrar jag inte det minsta att jag gick dit. Inledningen med Floating around och avslutet med gitarren... de kommer bli nått av det här grabbarna, de känner ja på mig.


Kvällen spenderades på Stinsvillan. Ja både Cammo och jag och resten av elit-treorna var där.

When we grow old, and lose all our tears
and we longsince forgotten our dreams
Will you remember, remenber me?

// Frida

PS. Myspace är en fin uppfinning: http://www.myspace.com/chirpingmusic

Until I hear you sing

Tänk vad duktiga vi var idag. Vi tränade faktiskt. Visst, inte jättehett att spendera en fredagskväll med läxor och träning men klart underskattat. Och ja, vi svettades ju inte till döds eller lyfte jättetunga saker men vi stretchade i alla fall duktigt (tur att det inte var många där...) och bastade flitigt. Och man mår så bra efter man tränat. och man känner sig så nöjd med hur man ser ut trots alla skavanker. Jag motverkade precis hela träningseffekten med att äta en stor skopa glass indränkt i chokladsås, men jag kunde i alla fall äta den med gott samvete. Snart (om fyra minuter) är det dags att hitta ett extra duntäcke så att man kan krypa ner gosigt och sova gott en hel natt. Somliga ska ta bussen som går 7:29 imorgon.

Peace out
C

 


Inte lika långt bort som man kan tro...

...faktum är, vi sitter i NV-biblioteket tillsammans med diverse datorspelande pojkar. Så verkligheten är inte jättelångt bort, men ändå lite grann. Att skapa en blogg kan vara lite mainstream och ja, vi var inte först eller oginella på något sätt. Vi kan till och med kanske ha kapat idén från någon annan... Ni vet vilka ni är.
Men vad ni än tror, det här kommer bli något stort. Allt kan hända i sagornas värld. I Cammo och Fridas värld. I en värld långt i fjärran.

ENJOY!


RSS 2.0