20timmar från paradise




foton från hakanhellstrom.se/foton

Imorgon står jag och en annan kär framför scenen på cirkus. Lite som ett svar, ett tack, ett klimax till alla stunder jag och senaste håkanskivan skrattade, grät och andades ihop. Lite som en dröm. Lite som en blinkning. Lite som fantasi - helt fantastiskt. Lite som en kaktus - sjukt taggad!
Sen blir det tillbaka till världens mest älskade håla igen. Börjar förstå vad jag har när jag inte är där.

saker att störa sig på

-Folk som sätter krokodilderna åt fel håll.

- När FV brunnarna ligger så långt ut på kanten på vägen att man måste sticka ut en fot lite extra så att det  är svårt att ha tvångstankar och ändå uppträda normalt.

- Livliga pensionärer i den tysta avdelningen på biblioteket

- Män som sitter och säger ja till sig själv i fyra timma på den tysta avdelningen.

- Saker som i allmänhet låter på den tysta avdelningen. Typ min matlådepåse som alltid ligger överst.

- När inga prepositioner passar in i meningarna

- När man trodde man var inne i andra andningen och så plötsligt påminns man om att så inte är fallet


.


Satan i gatan

Påskgodis och Maggios nya skiva. Två faktorer som gör att hemmaplugg inte är optimalt.

att sitta vid datorn i källaren




Hittade precis (någon timme sen) dikter och historier jag trodde hade försvunnit författade av mig i egen hög person för en sådär sju till fem år sen ligga lagrade på externa hårddisken här nere i källaren. Och det är ju så dåligt! Men det är så väldigt fint! Känns lite som att vara tolv igen och samtidigt som att jag är typ sjuttio år klokare. Och det finaste av allt är att jag kommenterat bredvid dikterna om jag publicerat dem på hogwarts.nu och speciellt om de vunnit någon dikttävling i forumet. I så fall med minst fem utropstecken till. Överväger ett smakprov. Men då krävs övertalning...



Ett skepp kommer lastat...














- Med vadå?
- Lite lovbilder!

Varför heter det mozartkulor och andra funderingar


Så sitter jag med datorn framför mig igen. Det är påskafton och nästan hela familjen är samlad, fast på olika håll, men ändå under samma tak. Blinkar tröttheten ur ögonen och funderar på midnattsmässan och hur vaken man borde vara för att ens överväga att gå dit. Kanske morgonmässa imorgon istället?

En sak har jag tänkt på, så fort jag sätter mig för att blogga faller något slags nostalgihumör över mig. "Ååå, förra året när C frågade om hon fick hänga med C och mig till sollentuna kyrka lite helt plötsligt", "ååå, vi firade skärtorsdagen klädda i rosa", "ååå, vad gjorde jag mer?". Ja, nu när jag är igång så kan jag ju meddela att det är ett år sen historiens mest awesome helgläger spenderades på drakudden. Det stora röda, lilla orangea och allt det där.

Men. Nuet då? Om jag låtsas att det är år 2012 kan jag blicka tillbaka på den här veckan istället. Skriva "ååå, tänk att äta pizza på en parkbänk med hela stockholm som utsikt", "ååå, det var när C&O precis flyttat till eget", "ååå, Cicci rensade sin garderob" och "ååå, vi firade E i hagaparken, grillade med engångsgrillar och sjöng för fulla halsar".

Men. Det är bara 2011. Jag är där nu. Jag är tillbaka i tiden och kan fylla den med fler minnen, 
n u  p å  e n  g å n g !


Glad påsk.

plötsligt händer det...









att gå på promenad utan jacka


ladidaaa


jag borde inte ha facebook


det där med att sitta och stirra på massa bilder som jag inte ens är intresserad av att snoka på, helt livsfarligt. Sen är klockan över ett och man är dödstrött. Meningslöst.
Och det där med lord farquaard och shrek. glöm det. Borta. Finito. Eller kom ihåg och tänk tillbaka på livet för ett år sen och inse hur annorlunda allt allt allt är (förutom den här bloggen då som fortfarande är lika trevlig).

Två flickor ~8 står utanför Ica med två kaniner som de försöker sälja. En stressad man ~50 skyndar mot ingången


Flicka 1: Hej, vill du köpa en kanin?
Mannen (förvirrat): Eh, va? Nej, jag tänkte ha kyckling ikväll…

Är det någon som vill köpa en Antologi?


1. En antologi är en bok med utdrag från flera olika texter och olika författare.

2. Den håller på att tillverkas av mig och mina elva klasskamrater och författarkollegor i detta nu.

3. Det kommer vara den snyggaste antologin någonsin, men de bästa texterna. En limited edition, ett unikt sammarbete som troligtvis aldrig kommer upprepas, nästan lika mytomspunnet som ABBAs återföreningar. Har du aldrig hört oss läsa upp, borde du i alla fall ta chansen att läsa oss i skrift.

4. Vi jobbar på att den ska kosta kring 50-60 kr.

5. Hör av dig till mig så kan du få ditt exmplar så fort som möjligt!

med vänlig hälsning

det är bara två dagar kvar till den femtonde april


Sitta och stirra och läsa och klia sig i huvudet. Fundera, tänka och föreställa sig. Kan jag se mig själv med näsan i en sån bok? Beräkna avstånd och restid och välja heltid eller deltid. Hur mycket tid ska man ha över till annat (läs: jobba, skriva, ta körkort)? Viska ordet framtid. I framtiden... ska jag... Visitkortsvyer. Frida Winbom - arkeolog? Nej, inte i höst i alla fall. Frida Winbom - litteraturvetare? hm, kanske... Frida Winbom - miljöexpert? Kan va något. Sen har man tänkt för länge och studera.nu har bestämt att logga ut en utan att spara någonting. Börja om.
Sitta och stirra och läsa och klia sig i huvudet. Vad var det jag valde precis? Har jag glömt något viktigt nu?
Sen: sortera-knappen. Sen: gå vidare-kappen. Sist: skicka anmälan.
Andas ut. Det är en dag kvar att ångra sig på.

Just nu ligger Retorik A med inriktning genus och maktkritik på Södertörns Högskola övert på listan. Sen får vi se vad som händer. Wiho! Jag har tagit tag i min framtid!


Idag känner jag mig som superwoman

alla jobbiga och krångliga saker är fixade. Alla mail är fixade. Allt går snabbt. Tentan gick fenomenalt bra.
Nu ska bara recept på tårta och kakor rotas fram, meny för nästa vecka fixas, lite manus och filmval lösas.

only this is not true

Tumblr_ljhvc7w5o41qgsqklo1_500_large

word?



"ingen bryr sig om att jag är sjuk. inte ens mister Jingles. Eller jo, han tittade snett på mig. Han är enorm, ingen liten kille längre."


Yes



Dagens fråga

"När jag var liten var det Selma Lagerlöf på tjugan och den där kungen Gustav Vasa på tusenlappen"





Tänk när den meningen hamnar i munnen första gången. Tänk att Ingemar Bergman är den som ska vara på vår nya tvåhundralapp och att inte nog med det tänk att få se en liten bild på Astrid Lindgren varje gång man handlar för en tjuga.
Taube hamnar på femtilappen. Birgit Nilsson på femhundringen och Greta Garbo på hunkan. Får mig dessutom att känna att jag behöver kolla upp Dan Hammarskjöld lite och vad han sysslar med - även om jag inte brukar röra mig med sånna lappar som han kommer att placeras på.
Bye bye Jenny Lind och Carl von Linne och kung Karl och herr Polhem med för den delen. Nya tider är på gång...


Appropå Gunnar Ardelius





Ur böckerna När du blundar tittar jag och Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av författaren som kommer på besök till Fårösund imorgon.

I-landsproblem


det finns matlåda i kylen
jag är vrålhungrig
så hungrig att jag inte orkar värma den
så jag fortsätter vara hungrig

(söker jobb istället)

(positivt: imorgon kommer Gunnar Ardelius)


.

Nio av Marianne Lindberg De Geers elva utplacerade skyltarna har förstörts eller stulits.

barcelona


vårkänslor









haha. en helg innan helgen jag sov i en bil. turbanderna är nästan helt navid modiris blogg 356sakers fel... Eller tack vare eller vad man nu ska säga. victor är en fin kille i alla fall och febern hann försvinna innan han åkte.

sol > plugg


B a r c e l o n a nästa med storlemur!






RSS 2.0