och vi glömmer höst och vi glömmer vår, vi glömmer allt och tror att tiden är svår, men man kommer på sen efteråt, att man hade rätt kul emellanåt


tiden går fort. hittade minneskortet fullt med bilder. har blivit hyfsad bra på att fota på lite otippade tillfällen. skulle kunna börja matblogga tillexempel:




och vad jag vet är jag världens bästa bönbiffsmakare, när jag väl lägger manken till och den ansträngningen är jag ju tvungen att dela med mig om. skryta kanske det kallas. nåja, ingen i familjen smakade så resultatet får jag väl stå för själv. Det var gottt!



och sen har jag varit och kollat på mud walk när de spelade på nalen för någon helg sedan. sjuk gotlandsnostalgi och grymt bra. och snygga är dom också.



och här är simon. han är fin men råkade få lite hår i munnen just här. kan inte vara så lätt när man har så långt hår som han. åh jag vill också ha långt hår, sparar men det växer liksom inte.



Här är en ångestbild på ikeaparkeringen - appropå otippade bilder. Men såhär: åt det här hållet står det sällan några bilar alls - och så här fullt ska det inte se ut helgen innan löning (föreställ er kaoset åt andra hållet om ni kan). gaahh vad vi serverade hamburgare!



och appropå gotland så hade gotlänningarna höstlov i veckan så världens bästa emelie var i stan, så i lördags fikades det frukostfika med fikatjejerna. det absolut bästa man kan göra innan jobbet. helt underbart fruktansvärt super mysigt! Bestämde mig för att i framtiden bli en frukostfikare. Jaaa!



och här är dom. mina fina. minus cattis - nästa gång måste hon vara med!



och annars? Ja, resten är ofotograferat. idag tillexempel har jag tentapluggat - i teorin. praktiken har varit mer lyssna på winnerbäck och drömt. inbillar mig att tentan kommer gå bra ändå och peppar med att planera fika med mina kursvänner.


lite visdom


laga inte mat om du är trött och mest av allt vill döda/gråta/sova/strypa någon eller dig själv. maten blir inte så där underbart god - helt okej men inte fantastiskt - och nej, det är inte kvällen du ska göra veckans storkok.

jag hade behövt höra det här för en halvtimme sen, men nu är det bättre för nu har jag fått i mig min konstiga sojafärsmosröra... ghaw, lönehelgen är över!!!!

Genève-konventionen den 12 augusti 1949 angående krigsfångars behandling (III

Artikel 14
Krigsfångar hava under alla förhållanden rätt
att fordra aktning för sin person och för sin
ära.
Kvinnor skola behandlas med alla de hänsyn, som tillkomma deras kön, och skola
under alla förhållanden åtnjuta minst lika
gynnsam behandling som män.
Krigsfångar bevara sin fulla rättshandlingsförmåga sådan den var vid tiden för tillfångatagandet. Kvarhållande makt må icke vare
sig på eget territorium eller utanför detta
begränsa utövandet av densamma annat än i
den mån fångenskapen det kräver.



Artikel 14
Krigsfångar hava under alla förhållanden rätt 
att fordra aktning för sin person och för sin ära.
Kvinnor skola behandlas med alla de hänsyn,
som tillkomma deras kön, och skola
under alla förhållanden åtnjuta minst lika
gynnsam behandling som män.
Krigsfångar bevara sin fulla rättshandlings-
förmåga sådan den var vid tiden för tillfångatagandet.
Kvarhållande makt må icke vare sig på eget
territorium eller utanför detta begränsa utövandet
av densamma annat än i den mån fångenskapen
det kräver.

28 oktober 2011

En huggorm med två huvuden har hittats i Danmark.

Episkt.



Dessutom hälsade Robert Pattinson till mig idag. Tänk att något sådant gör en till twilightnörd igen. Skönt att kunna se filmen utan hysteriska 13åringar.




Peace out

livet är en fest...




...och jag är absolut inte bjuden



och lite så här halvinofficiellt





Idag fick kaffepakten ett intressant plus. Ja, banne mig, jag har omedvetet trillat dit och varit med om det charmigaste nånsin. Ted - I owe you!

Annars idag, träffade Emelie, insåg att jag förlorat mitt kontokort och bröt ihop under föreläsningen. Spänn spännbanden. Allt jag har att säga om det.

Skrattade nog hela vägen hem också - och då vet man att man är med fina människor. Och att man är trött och har ännu sämre humor än nånsin. Men mest fina människor.

Imorgon ska jag nörda mig med mina fina retorikord-ord. Yeho, en vecka kvar till tenta och hela huvudet är proppfullt med avancerade uttryck. Och det är knappast en hyberbol! Huvudet sprängs snart! Se upp! Och sov gott!


I never dreamed that I'd meet somebody like you

.


jag vill gå på moderna




Varenda gång jag ser sen här affischen blir jag banne mig lite mer pepp på livet. Turner! JAAA! Monet! Woho! Twombly! Konstälskaren i mig studsar. Bästa nånsin. Seriöst, jag blir pepp bara av att tänka på att det ens går att se sånna här tavlor så nära mig. Haha. Vilket betyder att det skulle vara synd och skam att inte gå dit. Kulturen här kommer jag!
När var hur, någon som vill följa med?


par in parem non habet imperium



"En kan inte utöva sin makt över en jämställd"



Regnet öser mer utanför, eller gjorde i alla fall för en liten stund sen. Suddresterna är överallt, de har nästan tagit över, då föregående ägare markerade mycket (tursamt nog) med blyerts.


Tur att det är OB-pluggtid på lördagar!

här är han!!






För massa helger sen när jag skulle till jobbet såg jag världens längsta mask. Och nu kanske ni tänker, amen hallå, Frida en mask, usch! Men hallåå, kom igen!! - känner jag för att svara tillbaka, för den här masken var hur lång som helst, den har liksom krypit ihop på bilden till och med för den gillade inte min mobilkamera (tog lite närbilder också, haha). Och jag menar, hur coolt är det inte att något som är så smalt kan bli så långt?
Cammo har redan fått höra om den här gobiten, men till er andra liksom. Vi kan kalla honom lördagsmirakel (på en torsdag!!).

Nu ska jag återgå till pysslandet och scrapandet. Hugs.

juste


Idag när jag åkte pendeln mot flemingsberg steg en pappa och två barn, en åtta-nio årig tjej och en tre-fyra årig pojk, ombord och satte sig vid mig. Jag satt febrilt och skrev stödord och gick igenom memoriafasen till mitt tal på ett nästan ovärdigt sätt och bredvid mig... Jag känner att det här kommer att misslyckas. Men det är värt ett försök. Eller. Det var så himla fin stämning mellan de tre. Hon hade halloweenglosor som hon såg till att pappan kunde medan lilla pojken fick lära sig öppna ett klubbpapper själv och halva resan var han nöjd med att få hålla i en stängd pringlesburk. Sen hann de kasta sig på varanda, leka charader, gå igenom sveriges alla landskap, viska hemligheter och lyckades värma hela mitt hjärta.

Sen när jag åkte hem och alla kursare hunnit kliva av råkade jag överhöra ett annat samtal. Det var som ett utdrag ur en film trodde nästan det tills jag fick syn på de som pratade. Vid dörrarna, den ene på tåget den andra på perrongen stod två äldre herrar i rock och basker och talade med varandra på brittisk engelska. Nu har jag såklart inte minne att återge exakt så man kan ju undra varför jag ens började. Nåja. Den ene sa "my father always told me to give my real friends a firm handshake, but the last thing I want to is to hurt your hand. But I want to thank you for today"
Ja, de praktiskt taget öste vänligheter över varandra på ett nästan helt sjukt övervänligt sätt, men det lät bara äkta.

Poäng: främlingar på tåget räddade dagen

The girl who silenced the world for 5 minutes


att balansera utan hand att hålla i

små små steg
är också steg
de duger att ta sig fram med
får lära mig att ha tålamod med mig själv
får lära mig att gå, på nytt, på nytt

faller jag nu
löser det sig på något sätt

varför åka på helgläger?










åååh. mest för att själen blir lite helare och leendet lite ärligare. för skrattet där gråten är okej. för leken där inget är dömmande allvar och för allvaret som vågar vara allvarligt. för skämten som bara är skämt och för orden som är långt så mycket mer än bara ord. för er, för oss, för just den här helgen var just precis där jag skulle vara.
till just er, alla ni som var där, tack, tack, tack.
för som man säger, tillsammans är man mindre ensam.

Höst


I will give up the ocean forever, I know. Forever, I know



The next time I hold you, I'm not letting go

Come lay with me, stay with me, soon I'll be gone I will remember you all winter long
When the mornings are warm and the valleys are green I'll come back from wherever I've been


Josh Turner – The Longer The Waiting

Det här med att få anteckna i författningssamlingen...

... är verkligen underbart. Men man känner sig dum när man letar efter en nerklottrad anteckning där man vet att det står "Carl Snook"...

Vad kom i posten?

ALLA säsonger av Couplings!! Lyyycka



idag skulle jag läsa kurslitteratur...



... istället blev det Alla har ett hungrigt hjärta av Bjorn Sortland som fastnade i min hand och visst är det en del i mig som aldrig verkar tröttna på fina undomsromaner. Nu är den slut och nu kliar det lite skriviver i högerhanden.


världens finaste gobit





Efter 28,5 timmar i Toveland har vi fikat, pratat, bubblat, berättat,
frågat, strosat, rusat, handlat - red stripes,
blivit blöta i regnet,
hälsat, rullat, presenterats, skrattat,
hämtat, ätit, diskuterat, skålat, blandat, dansat, spelat, svarat - allt utom ja nej kanske,
cyklat, pladdrat, förfestat, gapat,
öppnat - utan öppnare,
skrålat, hängt, trampat, halsat, fotat, uttryckt, ordat, svamlat, svept och hamnat - i en segelbåt i hamnen,
skjutsats, mysit, frysit, levt
hållt låda, somnat, sovits, drömt, glömt
degat, promenerat
tittat, smilat, garvat, gosat

och helt enkelt snaskat!

Och visst finns det sånna människor som man bara undrar hur någon alls klarar av att leva utan.


För jag har världens finaste klocka



Pappisnickrad

brev, spellistor och rester


tre små exempel på vad som kan förbättra en komma-hem-från-jobbet-fredagkväll. Men mest av allt längtar jag till i morgon. Tjiho, konken är packad! (typ).


Uppdateringen som gjorde min dag


TÅGET ÄR BOKAT




och det känns bättre än usa, paris, madagaskar you name it, för jag ska till Nyköping och få snaska på kärakärakära saknade Tovetott!!!!


Tididaaaa

Things to do when you're bored

Blink wildly and then close your eyes really tight for an interesting light show
(Amusement Potential: 1-5 minutes)
See a variety of blobs, stars and flashes. Try to make out shapes and see if your subconscious is trying to send you a message (perhaps that funny shape is saying, 'send all your money to urban75.com'?)

See how long you can hold a note
(Amusement Potential: 4-20 minutes)
Not that much fun, but it sure passes the time. Play with a friend, or try to beat your own personal best. Inhale deeply and then try and make a noise for as long as you can. Earn extra points for making your partner laugh or ending on an amusing note.

Try to not think about penguins
(Amusement Potential: 1-5 minutes)
This is especially hard, because by trying too much, you remember what you were trying to avoid thinking of. If you try too little, you end up thinking about penguins anyway.

Use your secret mind power
(Amusement Potential: 5-10 minutes)
Pick a passing by and try to use your mind power to command them do something, like drop their bag or knock into someone. The law of averages dictates that sooner or later one of your mind commands will come true, so you can convince yourself that you really have super human powers and waste even more time trying them out.

Pretend you're a robot
(Amusement Potential: 1-3 minutes)
Walk down the street with mechanical movements, adding 'zzzzzt' sounds with each motion. Pretending to have a motor broken in, say, your left hand can add at least 30 seconds more entertainment. 

Scratch yourself
(Amusement Potential: 1-3 minutes)
Go ahead, scratch yourself now. Even if nothing itches, go ahead. Doesn't that feel pretty good?

Rate passers by
(Amusement Potential: 10-15 minutes)
Secretly award passers by marks out of ten as you go along, offering (unsaid) expert criticism over their clothing, hairstyle and footwear choices. 

Repeat the same word over and over until it loses its meaning
(Amusement Potential: 1-3 minutes)
Pick a random word out of a magazine and say it aloud to yourself until it becomes a meaningless set of noises.

Pinch yourself
(Amusement Potential: 1-3 minutes)
What is pain? Why is it unpleasant? There's nothing physical about it - it's all in your mind. Plus, after pinching yourself for awhile, boredom will seem nice next to being in pain.

Try to swallow your tongue
(Amusement Potential: 1-2 minutes)
There's not much to say about this one. It is possible, but really stupid.

Pretend to be a car
(Amusement Potential: 5-10 minutes)
Make appropriate revving noises in your head as you walk along and add a racing commentary as you pass strangers in the street. Use blinking eyes as indicators for extra authenticity. 

Make Star Trek door noises
(Amusement Potential: 1-2 minutes)
Stand by an electric door to a bank or something and make that silly "Scccccccchwop" sound heard whenever people popped on to the bridge to hang with Captain Kirk.

Look at something for awhile, shut eyes, study after image
(Amusement Potential: 2-5 minutes)
Another great time waster. It takes about 30 seconds of staring to create an after image, and the image is then viewable for about the same length of time. Fun to combine this one with pushing on your eyes.

Get yourself as nauseated as possible
(Amusement Potential: 5-10 minutes)
Best achieved by looking straight up and spinning around. Try to be so dizzy you can't even stand up. This is also entertaining due to the "makes boredom seem a lot better" effect (see "Hurt Yourself"). 

Invent a weird twitch
(Amusement Potential: 5-10 minutes)
Adopt a bizarre twitch (e.g. flicking your head irregularly, twitching with eye or busting out sporadic cough noises) and try it out when you go shopping. 

Make a low buzzing noise
(Amusement Potential: 15-30 minutes)
Hours of fun in libraries! Keeping a totally straight face and looking nonchalant, make a low pitch humming/buzzing noise and see who reacts.

könsneutrala leksaker?


nu när jag ändå börjat med arga inlägg, så vill jag passa på att vara lite arg på en sak till och riktar mig mot de få, men existerande, föräldrar som om och om igen ska specificera om leksaken i deras Max Box är till en pojke eller flicka.

Förälder: Och så en maxbox också, med hamburgare.
Jag: Absolut! Någonting annat?
Förälder: Ja, maxboxen är till en flicka alltså (överinställsamt leende).

Dagens irritationmoment kan det inte kallas för det är snarare återkommande helgpåmax-irritation det handlar om. Arghh!! Det skär i hjärtat över samhället varenda gång jag (nöjt) måste svara att här på max har vi samma leksak till alla barn (såklart med ett lika fint leende tillbaka). Men mest av allt skär det att jag inte har tid att ta en genusdebatt med var och en av dem.
Hur uppfostrar folk sina barn egentligen?
Nu är jag iof uppväst med att jag och Jenny fick en slags leksak och Jocke fick en annan och jag är inte helt körd i huvudet för det, men kom igen, det är en så himla onödig grej att hålla på med. Och speciellt när det gäller barn. Nä, i detta fall är jag stolt över max och de könsneutrala leksakerna (vad nu det är egentligen) och undrar lite hur det ser ut på mackedonken och BK, med tanke på att de där frågorna återkommer om och om igen.
(okej att man har två olika sortes leksaker, barn gillar olika saker, men att man bestämmer att flickorna ska ha den leksaken och pojkarna den, gör mig galen.)


"To make a bad day worse, spend it wishing for the impossible."




-Calvin



RSS 2.0