Vad som än händer idag...

... kan vi i alla fall säga att 'det var förra året det' när vi vaknar i morgon.
Och på det stora hela har 2010 varit ett riktigt KickAss-år, hade jag haft lite mer framförhålling hade jag suttit här och blivit nostalgisk och berättat om alla höjdpunkter och så, men ni får gosa i era egna minnen den här dagen istället och så håller vi tummarna för att 2011 blir minst lika bra.
Gott nytt år på er eller som de säger på swahili

Furaha ya Mwaka Mpya


jag vet inte om jag ska posta det på bloggen om du inte väldigt gärna vill det


nostalgitrippar i minnet
och det är inte bara andreas grega som vill behålla idag
för här sitter vi
och det är lov
och jag är sjuk (för det är lov)
men jag får besök ändå
och det var exakt
sex månader sedan jag gömde mig under ett lila liggunderlag
undan regnet
tillsammans med han som fortfarande sitter lika nära mig

och
victor säger: pip pip fem fem fem pip pip
vi lyssnar på empire state of mind
och frossar i noblesse med mintsmak
nu blir det film - bert den siste oskulden

det är sjukt vad man kan ge ut för konstiga bilder av ett förhållande
men det är ju sant
ett halvår har inte gjort oss klokare
någonstans


Vi som tycker det är lite tråkigt att bocken i Gävle aldrig brann


vi ser till att bränna upp mammas från plantagen.


Julevangeliet

Lukas 2:1-20



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. Detta var den första skattskrivningen, och den hölls när Kvirinius var landshövding över Syrien. 
Alla gav sig då i väg för att skattskriva sig, var och en till sin stad. 

Så for också Josef från staden Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad som heter Betlehem, eftersom han var av Davids hus och släkt. Han for dit för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som var havande. 
När de befann sig där var tiden inne då hon skulle föda. Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom de inte fick plats i härbärget.

I samma trakt uppehöll sig några herdar, som låg ute och vaktade sin hjord om natten. 
Då stod en Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de blev mycket förskräckta. 

Men ängeln sade: "Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren. Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." 
Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:

"Ära vare Gud i höjden och frid på jorden, till människor hans välbehag."

När änglarna hade farit upp till himlen, sade herdarna till varandra: "Låt oss nu gå till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss få veta." 

De skyndade i väg och fann Maria och Josef och barnet som låg i krubban. Och när de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. 
Alla som hörde det förundrade sig över vad herdarna berättade för dem. Men Maria bevarade och begrundade allt detta i sitt hjärta. 
Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för allt som de hade hört och sett, alldeles som det hade blivit sagt till dem.

 

 

Barnen i kyrkan sjöng bättre än någon annan, speciellt pojken på raden bakom. Kamelen dök upp som vanligt, det var bara Cammo, mamma Milla och jag som var en timme tidiga. Till och med min säng är bäddad. Nya halsduken är på och julgröten är äten. Nu ska jag hjälpa till lite här hemma. God jul på er.




"det är inte som att jag kan frysa ihjäl här. Det går bara inte!"

mamma om att flytta utomlands





Damtada

jag sitter här och tittar på mitt finaste julkort genom tiderna. Riktigt ljus i vardagen.

(det är något speciellt med handmålade julkort med fina meddelanden)



*








nu är det snart jul.

e n p u s s t i l l s a k n a d v ä n




har nyligen sett till så min skärmsläckare visar foton när den går igång. Och lät musiken stå på när jag var iväg och borstade tärnderna och precis när jag skulle stänga av så dök den här lilla rackarn till bild upp (och jag vet att jag borde sova) och jag vet att ciccili inte läser bloggar och att hon är på andra sidan jorden, men liksom ändå.
puss på dig.


i'm back






Musikhjälpen











foton från sveriges radio

p3 sänder musikhjälpen den här veckan och ända fram till klockan sju ikväll. Jag är helt tagen, de har gripit tag i mig så mycket att jag inte ens tänkt tanken på att lyssna på spotify istället.
Snabbinfo: Musikhjälpen har sänts dygnet runt hela denna veckan och går ut på at samla in pengar till behövande barn. Pengarna samlas in genom att lyssnarna (du och jag) får sms:a in en önskelåt och välja hur mycket pengar man vill sjänka (50, 100, 200 eller gå in på deras hemsida och välja eget belopp) plus att de artister som gästar programmet har med sig något som aktioneras ut på hemsidan - typ en fotboll signetad av pelé. Företag skippar julklappar, Petter hetsar VD:ar, folk startar egna små projekt. Gripande levnadsögen och skolbarn som skänker bort klassresepengarna.
Jag är helt tagen, det borde ni också vara. Önskade precis Du är snart där med Håkan Hellström. Får se om de hinner spela den... Kanske ska du skänka en peng du också?
God Jul.


det man inte gör på dagen får man göra på natten


god dag yxskaft


Hade tänkt skriva något fint uppdaterande, men är helt sluuuut. Fullkomligt redo att somna och får inte för mitt rum är kaoos och jag måste i alla fall diska annars kommer jag gråta när jag vaknar i morgon typ. Men antar att jag borde skryta med att jag gjort raggmunkar - för jag har alltid undrat hur de blir om man gör själv. Men de föll på min lathet för jag orkade inte riva potatisen till de minsta bitarna.... Men helt okej blev det ändå. Och för övrigt är allt finare än finast. Hade uppläsning för skolan imorse. Sen åkte Hanna, Sara, Matilda och jag in till visby och satte upp afischer till uppläsnningen på översättarcentrum på torsdag. Ih!
Mysig dag, men som sagt,  j a g  ä r  t r ö t t ! ! !

(jag hoppas ni antecknar det här)





"Imorgon är åter en dag"


de senaste dagarna har jag levt sida vid sida med Scarlet. Och för första gången på riktigt länge faktiskt levt i den där andra världen. Helt uppslukad. Det känns som att allt som hände henne även hände mig.

Så det är tomt nu. Utan henne. Kvar endast med märken efter glasögonen och känslorna som framkallats henne.

Jag måste se filmen. NU!


dags att sluta stå och titta på



Jag har diskat all min disk, vår disk efter tårtbaket och håller på att tvätta.
men
låser jag in mig i min renlighet blir jag endast en lort
(sånt som radion påminner sina söndagslyssnare om)

helt klart perfekt dag för papparkaksbak



Nu börjar det verkligen bli jul.
Julmusik.
Skridskor på Liseberg.
Tredje advent (redan?!)





hej


jag kom in på Sveriges mest sökta program.
och jag är lika kluven som Mattisborgen natten då Ronja föddes.

This was not part of the plan



En sommar utan konfaläger...


... känns lika abstrakt som att fira jul med fel familj. Nåja, det kan ju bli riktigt trevligt fast man inte trodde det från början. Kanske till och med bättre än vanligt. Men, lite tomt hur man än vänder och vrider på det.


bereden strålande stilla lilla jul











det är nedräkning till julafton nu och jag vill känna att jag hinner med. Skriver julsagor. Lyssnar på egenkomponerad jullista.  Låter nejlikeapelsiner bli eftermiddagens pyssel. Och det luktar så himla gott här inne. Och lycka nummer två - mina ljus har förvandlats till disneyljus!


En ny Säkert-låt?



Japps, för typ 19 dagar sedan släptes November -
låten som aldrig hamnade på skivan för den inte skulle missförstås i september när plattan släptes. Men, kära vänner, ni får inte missa det här för det är en fantastisk låt.


Vi går mot ljusa tider, säger de




i lördags va vi ju på säkert! Hon ärade oss med att spela på käggelbanan dagen till ära och vi ärade henne med att hoppa studsa dansa dit - det kändes så i bröstet i alla fall. Åh så bra det var. Så himla underbart att gå på konsert när man kan varenda låt utantill. Och texterna. Säkerttexter är något för sig. Typ vad ska jag säga? Ni som inte var där missade något magiskt.


"Även om testerna inte nödvändigtvis behöver upplevas som ”svåra” är situationen och pressen något som man inte vanligtvis ställs inför och därför kan kräva maximal koncentration och fokusering"



idag fick jag ett mail från Lund University School of Aviation. Imorgon öppnar hemsidan så man kan boka in sig för de skriftliga testerna...



satte klockan extra tidigt för att läsa




jag är rädd. och har inte ens kommit halvvägs.

det är i sånna här tider man får lust att ta fram n-overallen


ett år sedan:


kanske ha den på sig hela dagen?
det gör på ett sätt lite ont att jag inte har biljett till showen.

:*)




Det där med hemmafru är nog inget för mig.

jag erkänner, jag skulle förmodligen platsa i ung och bortskämd. Det faktumet gör dagens uppgift snäppet svårare, eftersom att jag inte riktigt är hundra på 1) tvättning 2) tvättstugor.  Efter att ha sprungit och läst på alla möjliga tvättråd och vrängt allt ut och in och insett att man faktiskt kan tvätta grytlappar i 60 tog jag mitt pick och pack och bar mig iväg mot tvättstugan.
Jag har faktisk tvättat i den där tvättstugan ensam en gång förut så helt orolig var  jag väl inte,  dock lite brydd över hur jag skulle få fem tvättar tvättade under min tvättid.

Problemet var väl att jag inte förväntat mig att se vad jag såg. Jag hade förberett mig på maratontvättning och snabba byten för att få allt rent. Vad jag möttes av var en tvättstuga fylld med någon annans kläder. De båda tvättmaskinerna var fulla (tackochlov klara) och det låg nytvättad vittvätt, svarttvätt och kulörtvätt i tre enorma högar på golvet. Det här har ingen lärt mig någonting om!!!

(jag ringde mamma för att få lite råd)

Tursamt nog kom ägaren till kaoset och började ta hand om sina saker. Han flyttade över sin nytvättade tvätt till torktumlaren och gick.

 

 

Nu har jag två frågor som faktiskt ingen lärt mig något om.

 

1) När är det min tur att ha torktumlaren, rent tidsmässigt? Och hur lång tid efter min tid är slut har jag rätt till torktumlaren? (uppenbarligen en timme efter tiden börjat. Alltså får jag börja torktumla vid två och sluta vid fem?)

 

2) Hur vet man hur mycket tvättmedel man ska ha? Maskinen är snäll och berättar hur många kilo tvätt det är, men jag fattar inte hur man doserar. (det står på den vita men inte kulören. Jag behöver ett mått tror jag...)

 

3) Kan man torktumla svart och vitt tillsammans? (uppenbarligen inte)

 

Jag tror inte jag är skapad för sånna här uppgifter. Dags att börja plugga kanske?

 


hahahihihoho


nu är det ju inte jag som är inlåst. Inte jag som har all tid i världen till att göra vad som helst.
Det var ju jag som skulle skriva, men så ops, råkade jag göra en header istället. Och den är inte alls vintrig som var hela ursäkten med att jag skulle börja med det här, men, ja. De var roligt.

inlåst

jag skulle vara duktig och gå och slänga soporna. men nycklarna är borta. NÅGON har tagit med sig inte bara sina, utan även mina, nycklar till skolan.

känns stabilt




Simon Norrsveden







ni får tycka vad ni vill, men just den här stunden kan musik inte vara bättre än Simons.

Lyssna på: Pussel, 14 år, Ta det lugnt med mig

För det är fint. Känsligt. Vackert. Skört. Bra.

RSS 2.0