NYÅRSÅNGEST

Jag tror inte jag klarat av att hålla ett enda beslut idag. Jag klarade inte av att gå upp senast 11. Jag klarade inte av att bara läsa ett kapitel i Les Miserable, jag klarade inte av att epilera benen direkt efter duschen, eller att bestmma kläder tidigt, eller att välja lite glad musik när spotify kommit igång, jag har inte heller sminkat mig, eller målat naglarna, inte lagt upp bilderna från mitt 2009 som jag valde ut, inte följt med Cicci till centrum, inte börjat hjälpa till med middagen, inte valt skor...
Istället sitter jag här framför datorn med olika par strumpbyxor på varsitt ben, hallockat hår och med lite ångest i magen. Varför? Tja, nån hade som status på facebook påstått att nyårsafton kommer spegla de kommande året...
Men var ni än är i världen (och även om du läser det hä någon dag efter) så Gott nytt år! Nu ska jag rädda det som finns kvar av denna sista dag på året och lika så november december 2010... ;)
Love ya.

Förra året inleddes på avlägsen afrika ö...

Tänk vad åren går

Jag är väldigt tacksam för digitalkameran. För jag har tittat igenom på vad jag gjort i år – och insett att man hinner mycket på ett år.

 

2009 har jag:



Förlovat mig (eller ja... den var en man... och han gick ner på knä och friade... och jag sa ja.... och han kallade mamma för svärmor...). Funnit en galen böna .Skådat när bordssången på åkerö gått sönder… Bevittnat hur Frida läser ”People” på mattelektionerna. Vågat misslyckas (och misslyckats med att misslyckas för enda sättet att misslyckas är att inte försöka). Insett att skidor inte riktigt är min grej. Varit på naturhistoriska i tre länder. Bakat elefantkakor. Haft kycklingar i håret. Fotat. Lärt mig allt om e-nummer. Spelat in en ”skräckfilm” på natten när konfirmanderna sov… Läst twilight…Fått kottar inrullade i håret…Sett kungsträdgården blomstra (men ingen hade hjärta att berätta för mig att jag redan då borde klippt av håret). Sett 15 000 människor knäböja i kungsträdgården. Studerar både fåglar och pojkars beteende. Hittat min drömplats att bo. Pussat en groda. Varit på musikaler. Varit med när mina närmsta fyllt arton (i person eller genom tanke).Tittat på SatC och tagit lärdom. Dansat. Allt möjligt. Tango. Salsa. NTdans. Funnit Håkan. Varit på lite läger. Klippt av mig allt hår. Typ. Gått rättvisemärkts ambassadörsutbildning. Dansat Jenka ner för en trappa.Börjat spela farmville...Varit i Köpenhamn för att visa att jag vill ha ett rättvist klimatavtal. Sett Desmond Tutu dansa. gjort vägarna osäkra

Och nästa år. Då blir det spännande


Anledningen till att Cissi inte går natur




Pinoccio, that gender confused wolf, prince Charming...


Glömde tillägga att jag nu har sett alla tre Shrek filmerna, vilket jag hade tidigare också men nu kommer jag ihåg dem, så passa er så ni inte också får shrekrelaterade smeknamn.
Hihihi...

"How about a hug? It's the best kind of magic!"

Tillbaka till Civilisationen

Läste att pappa påstått att jag inte alls befann mig i ett avskuret universum. Får jag protestera? Tja, det är väl ingen som cenrurerar mig så det är bara att skriva på.

Klockan 10:15 rullade den nya ciat/ceat bilen iväg från det lilla orangea huset där jag bor. Eftersom jag numera är kostast är det jag som får sitta bakom pappa och krångla in mina ben där bakom (gick dock ganska bra).
Vid ett stannade vi vid MAX i linköping. Den ondskefulla personalen valde att storleende matförgifta mig med deras greenburger. Ovetande om vad jag precis utsatt min stackars mage för åkte vi sen vidare. Var framme vid Göteborg runt halv fem och för er som undrar kan jag berätta att även den delen av Sverige var täckt av snö.
Farmor hälsade oss alla välkomna med masariner och Jocke och jag kilade sen upp till övervåningen där det finns en tv och två bäddsoffor.
Jag som mådde lite sådär slocknade i soffan. Lagom till middagen kände jag mig som... Mike i New Moon där när Bella, Jacob och han går på bio. Jag undrar varför jag berättar det här? Mellandag ett och två spenderades i sängen och på toaletten. Och då pappa sa att jag satt en meter brevid honom var det i det tillståndet jag befann mig...
Har jag ätit julrester? Inte sen mimosasalladen, och de var på juldagen!!
Har jag hunnit mellandagsshoppa något? Nix.
Har jag varit taggad på att hitta på roliga saker?
Har jag varit det minsta trevlig mot någon? Haha.
Har jag läst något i Les Miserable? JAA. Har kommit till del två nu... Älskar boken fullkomligt underbar.
Men missfrukta ej kära vänner. Också jag kan bli frisk. I förrgår kväll var jag med på restaurang med släkten och fick hålla min lilla baby kusinbarn Alice i famnen, bara en sån sak kan göra hela resan värd. Jissesamalia vad jag förälskar mig i småbarn.
Igår promenarade mamma och jag omkring i området där farmor bor och så ritde jag på barnboken min. På kvällen kom farbror med valda delar av familjen över.
Idag har vi åkt bil hela dagen.
Att packa mitt i natten har sina nackdelar. Jag glömde både kamera och mobilladdare.

...


Would you stay knowing life would always be a little bit worse. 


                                                            Or would you cut and run?


 

 


bli gravid och slipp mensvärk

Även annorlunda lösningar är lösningar.


this is over my head


but underneath my feet



Projektarbete är...

... en fruktansvärd uppfinning. Avskaffa?? (jag bryr mig inte om det är bra för man lär sig en massa saker. det är tråkigt. jag visste ju redan innan att det skulle strula och att vi inte skulle hålla tidsplaneringen och att det är tvåtusen problem så VARFÖR måste jag ta del av dem?)

Jag kommer ju inte ha lärt mig något eftersom jag visste allt det där som jag ska lära mig innan. Dock har jag nog förstört alla mina potentiella chanser till ett någonsin normalt förhållande. Kunskap är en dålig grej ibland.

Så därför säger jag, till alla er oskadade själar: Välj inte BioScience. Välj typ kommunikation och skriv en bok.
Fick jag göra om allt skulle Klas och Hjalmar ha fått komma till liv i år...

 

 


Mellandagsreashoppa är enligt word ett faktiskt ord.

Odenplan och Söder blev Cissis och mitt självklara mål tackvare dessas bra utbud av secondhand affärer. Myrorna, Kupan, Stadsmissionen , Nu & då samt Humana.  Lite ditt och datt hittade jag men något jag måste dela med mig av var att jag (cissi hittade den egentligen men hon är snäll) hittade en liten finurlig bok. Och allt jag säger är ”baaaakmaskin”


(och jag har precis fått nys att även om jag trodde att det var fritt fram att blogga så ha frida kontakt med civilisationen vilket betyder att mitt eminenta collage av Frida as I knew her inte blir av…)




fear builds walls

Hope builds bridges


"Every wall can be braught down.
Another world is possible.

Glory be to God on high
and peace on earth"

555





Och Frida lämnade mig ensam med bloggen fram till den 30. Det innebär att jag kan göra vad jag vill utan att hon kan stoppa mig...

Grinchen försvann i sista stund (mycket tackvare kyrkbesöket som faktiskt egentligen är varför jag firar jul) och det blev riktigt mysig. Som den vegiteribland jag är smakade jag farfars hemmagjorde köttbullar men åt även av de hemmagjorda sojabullarna (som jag kan ha bränt). Mitt lilla äggkokarförsök gick bra och endast 2 av 6 sprack. Ett högt betyg. (och de smakade inte kontigt… ska man ha i salt??). Jag åt även (och har även de senaste två dagarna ätit) den fabulösa kalkonen… Och så smakade jag på julskinkan… En sann vegiteribland alltså.

Böckerna är min sanna kompanjon under dessa mellandagar. Dessa mellandagar som egentligen består utan att äta rester och chilla. Och se på animalplanet!!! Min nya favoritkanal –  rekommenderas starkt. Min omgivning kommer med största säkerhet få ta del utav den kunskap jag berikats med ang. vår värld så ni får förbereda er lite mentalt. Eventuellt ska jag försöka behärska mig men jag lovar ingenting!

DOCK är näsa års mål att utrota alla spår av ”Last Christmas”. Den ska bort. Alla bevismaterial för dess existens ska elimineras. Alla covers. Originalversioner. ALLT. Någon som är på? 

To conclude: God fortsättning


Min Jul

God Jul bloggen. Känns som om vi hållt på med det här bloggandet hela vårt liv. Insåg att snart har vi klarat av tre månader... Undrar lite varför vi inte började tidigare?
Imorgon åker jag till Göteborg för att hälsa på farmor och farbror och de kusiner som råkar vara hemma. Har inte börjat packa än... Klockan är 23.55. Istället har jag alltså ägnat dagen till att designa om bloggen och att kolla på Narnia.
Nya signaturer har jag fixat också. Insåg att de inte längre matchade... Hihi.

Är nöjd faktiskt. Älskar snöflingspenslarna, de gjorde min dag, när jag äntligen fick tag på några som såg ut som jag ville.
Julafton var också kalas. Älskar allt från kyrkdramat till julmaten till de gnistrande ögonen hos lilla A när tomten äntligen kom till det fina snötäcket... En god jul var det allt. Här har ni ett smakprov


Älskade Kby.


Edsviken är täckt i snö, så fint att jag var tvungen att ta omvägen genom villorna påväg hem från kyrkan. Varenda en jag mötte strålade "God Jul!" och trots att jag var ensam så var det en mycket bra promenad.


I år firades julen på Östermalm, efter årlig Kalle Anka så blev det julbord.


Och tomten kom till oss också!


...Med en massa paket! Lilla A agerade jultomtens högra hand och hjälpte snällt till att dela ut allas klappar (och så fick han flest paket också).


I min familj har vi slips på huvudet, inte tomteluvor.


Juldagen firades med pulkaåkande (läs dragande) i humlan.


Och en snögubbe byggde vi också.

Vi ses den trettionde,


UPPDATERING

Idag har jag umgåtts med Gimp (och hela tjocka släkten).
Jag kunde liksom inte låta bli.
Godkänner du Cammo?


God Jul

ja, det är ju jul. så en sån här liten bild kan ju ursäktas

   Kby imorse (förmiddagsmerkanske)

Från oss (alla) till er (alla) en riktigt GOD JUL




Jesusbarnet flyttade in i pepparkakshuset




Jag och mamma klädde precis julgranen.


Nu ska jag börja slå in mina julklappar :)


God Jul på er.

♥ noʎ ʍouʞ ʇ,uop ı ɟı uǝʌǝ noʎ ǝʌoן ı

just. because.

är julen stulen?

Här sitter jag och identifierar mig med Grinchen. Snuva, hosta, huvudvärk, axelvärk, mensvärk, ryggvärk. (hur många sorters värk kan man lida av) Halkade när vi gick ut mer än en gång och snö har fastnat i byxorna hela vägen upp till typ vaden. Julkänslostatusen: nada. Zip. The big goose egg. Och imorgon vill jag ha på mig mjukisbyxor, tjocktröja. Vara osminkad med smutsigt hår.


Nu är ändå mitt mål att motverka detta state of being. Spela lite julflöjt. Jaga fram en ipren. Baka pepparkakor till granen. Julpynta hos farmorochfarfar. Äta en clementin. Hitta kläder inför imorgon.

(allt handlar egentingen om attityden)



Men jag upplyser er – saknas alla era juldekorationer imorgon så vet ni nog vem ni ska skylla på.

 (men det känns redan lite bättre)


Sigge Skoog

"Sigge kan man minnas vad man har känt?
När bara bilder finns kvar

Eller ljuger jag för oss bägge, som jag ljög dig full i gamla dar?
Jo visst var det så man minns det
fast på nått annat sätt
Ja, det var det nog, man minns aldrig rätt"


Olle Adolphson

Jullov

Ledig. Smaka på ordet. Leeedig. Mmm. Smakar gott. Men vad ska jag göra nu? Tog inte hem en enda läxa (trodde jag) tills jag insåg att historian låg på bordet här hemma och med myndig röst säger "läs mig, läs mig". Samhällets Olycksbarn ska läsas ut och jag ska måla på projektet.
Men vet ni vad? Läsa är mysigt och att måla är de bästa som finns så de ska nog inte bli så stora problem. Ser fram emot ett lungt lov, vet inte om det kommer bli så och skulle nog inte bli så besviken om den förväntningen sprack heller. Men har haft så mycket för mig senaste året typ åren att jag toklängtar efter lugn med familjen. Imorgon ska jag bara slå in paket, klä gran och fixa (städa rummet?) myskänsla. Ta en sväng förbi Sofia och smaka på vårt julbak.
Träffade henne idag. Som alltid när vi träffas slutade det med bak. När jag kom hem till henne där vid tre fanns det en påbörjad knäckebrödsdeg som behövdes bakas klart, så vad gör man inte? Haha. Säg något jag och Sofia inte har bakat. Vi inproviserade ihop en egensorts tryffel idag också med choklad, hallon och mandel. Smeten var stört god och jag tror att det skulle krävas något radikalt för att de inte skulle vara goda när de stelnat.
Nu ska jag krypa till kojs - som mamma skulle sagt. Hoppas ni alla får ett underbart lov och hör av er om ni vill hitta på något. De mest blir roligare om man är flera. Ordet Umgås smakar också gott.



Jag skriver nog alltid lite för långt när jag bloggar.
Utan att säga så speciellt mycket. Klaga är jag också bra på fast att jag trivs väldigt bra, egentligen.

//En trött, mätt och småförvirra, leende

men ögonen är blinda. man måste se med hjärtat

När jag var fjorton lästa jag en bok. Rävungen. Den boken påverkade mig väldigt mycket och i den så refererades det till en annan bok. ”en räv bland andra rävar” blev vad vi började säga. Och äntligen nu har jag läst den riktiga. Och det berörde mig. Världens bästamestförståndiga barnbok kanske?
 Jag vill mig minnas att Frida kan ha läst den förra året – lille prinsen - och även om hon inte pratade mycket om den måste hon ha älskat den.

”och jag behöver dig inte. Och du behöver inte mig heller. För dig är jag ingenting annat än en räv lik hundratusentals andra rävar. Men om du tämjer mig, så kommer vi att behöva varandra. Jag kommer att vara den enda i världen för dig…”

 

(”det är fara för att man får gråta litet, om man råkar fästa sig vid någon”)


But for now, let me say - Without hope or agenda - Just because it's Christmas - And at Christmas you tell the truth - To me, you are perfect

ett litet love actually citat

Jag kan berätta för alla nervösa där ute- min skörd gick inte till spillror och jag har nu lyckats uppgradera mig själv tack vare den massiva skörden som fick ta plats nyss. Dock har alla mina grannar försvunnit så jag förstår ingenting…
   Såg även New Moon med Becka idag. Vilket var sjukligt mysigt trots att jag viskade citat lite halvhögt. Bio med Becka är en av mina favvosysselsättningar. Hon är fin hon.

Frida påminde mig precis om att decenniets sista lektion var fysik… och att nästa decenniums första är fysik. Jag älskar fysik.

(nu ska jag läsa Johans brev...)


Be My Baby - som du aldrig hört den

obs det här är ett sånt där inlägg när jag skriver endast för att få Cammo att verka mindre desperat, dock svårt sen hon blev farmvillenörd, men ska göra mitt bästa.

I lördags råkade Joakim zippa lösenordet till hans spotify(läs pappas), så nu sitter jag här och smyglyssnar, dock inte på hans spellistor. Glasvegas för tillfället, har aldrig fått tillfälle att lyssna in mig på dem. Men jag gillart.
A snowflak fell (and it felt lika a kiss) spelas just nu. Jag gillar hans dialekt, påminner om irländarna även om han är från skottland men dialekt som dialekt, lovar att skottar är lika härliga de. En otroligt skön variant av Be my Baby dök precis upp. Finns det någon i den är världen som inte blir lycklig av den låten?
Idag hade jag deceniets sista lektion. Det var engelska och vi skulle redovisa, men hela min grupp skolkade(prblemet med teknikare?) så det slutade med att vi får göra det efter jullovet istället och hela lektionen gick ut på att lösa ett christmas cross. Vet inte om jag riktigt fattat hur snart det är jul?
Mitt under lektionen så ringde det en mobil, men ingen svarade på ett bra tag. Pinsamt, tänkte jag, och så den ringsignalen också sony ericsson standard 1A tills jag kollar ner på min bröstficka och inser att det är min mobil som ringer. De va roligt. Vet inte riktigt varför. De va Cicci iaf, som undrade om jag ville julshoppa med henne, vilket blev det jag ägnade resten av min dag med.
Dock hade varken hon eller jag några pengar med oss, så vi gick mest omkring och tittde. Lite fail men roligt ändå.
Och nu sitter jag här och har lite klappar att fixa. Men till bra musik ska väl inte det bli så svårt?

Tankar från en datastuga

Jag måste skörda. Varför kan går det inte att spela farmville på skolans datorer?

(och pojkettor är verkligen lika mogna som 6-åringar. Jag vill inte ta mer del av deras kultur...)


Kunskapens källa?

Jag lärde mig precis att sången ”uti vår hage där växta blå bär…” egentligen är ett recept på afrodisiakum – ett lustframkallande medel!

...Hjärtans fröjd
((citronmeliss) Blå bär (Vaccinium myrtillus) (inte blåbär)...

 

Stört.


Visdomsord

Jag ska även komma med ett varningens ord inför julens speciella gäst- clementinen. Lämna inte de små rackarna i lådor i en månad. Då blir de lurviga och kliver ur sitt skal




Walking in a winter wonderland... eller driving...

Snö är mysigt.  Och väldigt roligt att köra i. under kontrollerade förhållanden. Eftersom jag inte kört i snö och gjorde i halkan i somras så tog pappa med mig ut på en liten övningskörningstur vilket innebar att vi testade alla saker som man borde ha testat såhär i snötider.  Bland annat stängde vi av anti-sladd systemet så fick jag gasa och köra igenom kurvor för att testa hur man gör för att inte köra av vägen när den slirar runt. Det var väldigt roligt faktiskt. Dock är jag glad att vi har anti-sladd system för även om kan jag få bukt på bilen innan man glider av så vill jag inte att det ska vara något jag behöver göra när jag är ute och kör själv i lite mer okontrollerade förhållanden. Den som kom på anti-sladdsystemet borde få något pris.

 


Pepparkakshus var det ja :D



en sax tack




och överallt

You're beautiful, every little piece, love
Don't you know, you're really gonna be someone
Ask anyone



Stay beautiful


just checking

En pojke på svenskan höll tal om att berätta för folk att man tyckte om dem och kom att tänka på det när jag såg jag den här bilden.



och jag gillar henne, en hel massa, trots att jag nog aldrig riktigt helt kommer att förstå det galet underbart fantastiska i näbbdjur eller nånsin bli lika spontan och framåt och social som hon, men liksom, titta på bilden bara, vem skulle kunna låta bli att tycka om henne?


JULSTÖK



Ikväll så bakade jag papparkakor, del ett.



Imorgon tror jag det är dags att limma ihop det. Om jag mätt och gräddat rätt.



Sitter här och känner mig oerhört huslig, kanske förklädet som gör det? Oh, no it's christmas skivan har spelats på repeat sen klockan halv nio nångång, vet inte om jag gillar den eller inte. Men en sak är säker; alla jullåtar är bättre än BSBs acapella på Last Christmas.

Luciamiddag

Laddade ur bilderna från kameran idag... Hittade en massa störda foton, på massa sköna människor från en sjukt mysig kväll. Och känner mig tvungen att dela med mig (med risk för att någon av er på bilderna kommer vilja halshugga mig senare) Hehe. Enjoy!



God Jul, var ni än är.

There is no planet b.

Jag ska städa men jag känner att jag måste ventilera lite.

Jag är arg. På ett visst land (eller ja, de som bestämmer och inte bestämmer det jag tycker de borde bestämma) och på alla som inte bryr sig (snacka om att ta sig vatten över huvudet). Jag önskar att jag var mer påläst så jag kunde skriva ett intelligent inlägg full av riktigt fakta och inte bara mina åsikter. Men jag är faktiskt bara arg. Eller snarare frustrerad. Så jag flaggar för ett icke fullkomligt vetenskapligt inlägg men ett med mycket känsla. Men jag tror du borde läsa hela i alla fall.


Nu är det så att jorden mår inte bra. Låt oss säga att den är i klima(t)kteriet. Och det är vårt fel. VÅRT. Genomsnitts svensken bidrar till 6 ton utsläpp av koldioxid varje år. För att inte bidra till en temperatur ökning över 2 grader skulle vi behöva minimera våra personliga utsläpp till 2 ton var varje år.

Om temperatur går över 2 graders ökning kommer det inte blir roligt att leva här. För då smälter isarna alldeles för snabbt och tundran på Ryssland kommer frigöra mer metangas och ännu mera is kommer smälta och resten har ni säkert hört. (och enligt vetenskapsmännen räcker det nu mera med en höjning av 1.7grader)

Just nu när det är 10 minus och snön ligger i ett djup täcke bryr du dig förmodligen inte. Och kanske inte i sommar heller. Då kommer du kanske att klaga på att den globala uppvärmningen inte höjt temperaturen i Sverige. För du ser egentligen inte konsekvenserna. Det är för att vi inte gör det här. Än.

(det spekuleras om att när mer is smälter kommer golfströmmen att flytta på sig och då kommer det blir kallt här…)

  
Men i andra delar av världen syns konsekvenserna. Bolivia, Indien, alla världens ögrupper (som inte har någon framtid om vatten nivån höjs mycket), Svalbard är bara ett väldigt litet urval. Många av de här länderna har inte bidragit till utsläppen men de blir ändå påverkade. De är de som får ta konsekvenserna. Torka, uteblivna skördar, översvämningar (och i Svalbard har de ingen is och många av världens isbjörnar drunknar). Detta på grund av OSS. Människor DÖR för att vår livsstil är stört obalanserad. Och snart kommer de drabbas oss i större utsträckning för folk kommer att behöva flytta och resurser på jorden kommer att försvinna.

(Men vi har löst en klimatkris förut. Vi stoppade allt freon. Vi har bara motsatta problemet nu)

 Det är lite därför jag är arg på detta speciella land. Och på alla som inte pallar bry sig. Det här landet VÄGRAR göra något. Vilket kanske är lite förståligt eftersom att de anser att det är deras tur att växa ekonomiskt på samma sätt som vi har gjort under industrialiseringen. Men nu när äntligen alla i-länder säger ”Jösses, jag tror vi måste göra något” så vill inte det här landet vara med. Och USA vill inte vara med om inte det här landet är det.

En liten liknelse (egen tolkning av situationen):
Det är ett dagis nere i Köpenhamn just nu. Och nu måste alla gå in och äta. Men det här landet vägrar att gå in för att de inte får leka med den röda traktorn. Det var upptaget med att leka med grävskopan medan de andra lekte med den röda traktorn. Min fråga är - kan vi inte bara kompromissa att det här landet får leka med den röda traktorn efter de har ätit?

Antingen är vi alla vinnare eller alla förlorare
– ingen kommer kunna vara neutral i den här frågan.

 


First John 4:18

perfect love casts out fear



which piece of the puzzle do you have?

Ni kan snart börja tagga för ett supercoolt inlägg om Köpenhamn… tror jag. När jag har tid att sätta mig ner och skriva det. Fysiken är det stora IT och direkt efter det är det H1945 som gäller. Men snart. En liten bild lär dyka upp snart.

Men jag kan säga att det var nog den häftigasteochcoolasteochallaandrasuperlativjagkan helgen i mitt liv.



 

 


Uppdrag: Klimat

Någonstanns i mitten av den svenska urskogen befinner hon sig. Hon har varit på seminarier hela dagen. Är det någon som redan saknar hennes trevliga lilla ansikte så sägs det att hon direktsändes från svt imorse då hon delade ut kaffe på centralen.

Resan följs med spänning. Vi får se om vi får veta mer snart.

genom

Little Christmas Tree

"I watch the snowflake fall
against my window plain
and wonder if you
are watching snowflakes too"


Z-dag = ZZzzzömn?

Jahapp, någon kom på att z-dag en fredag strax innan kul lät som en fin idé.
Någon annan kom på att Z-dagar skall utnyttjas och la ett svenska nationella prov där.
Så, alla ni lucky bastards som fått sova hela dagen kan ju hånskratta lite åt mig och resten av alla som läst svenska B sen period ett som var i skolan 8.20 med pennorna i högsta hugg.
Macka var inhandlad, lika så godis och uggletermosen var full med varm oboy. Svennis var där, kom ihåg texthäftet, hade med näsdukar ifall jag skulle behöva akut snyta mig. Ebba hade huvudvärkstabletter och Lina hade nässpray så vi var helt enkelt utrustade för alla möjliga sjuka scenarion.
Hade bara glömt en sak... mina glasögon.
Ni glasögonmänniskor där ute i världen vet alltså vad jag gick igenom. En uppsatts, ett texthäfte fullt med texter som det skulle refereras och citeras ifrån, en hel del huvudvärk.
Men annars, bortsett från det så gick det bra. Fick ihop mig text - skrev en krönika om pinsamma föräldrar för den som vill veta - och nu, nu kan jag bocka av allt vad nationella prov är för mig gymnasietid (eller vänta har man nationella i enelska b? jag antar det :/ ).
Talet gick asbra!

Nu sitter jag hemma och ska plugga fysik. Det går lagom seegt. Kan bero på att det känns som om hundra elefanter sitter på mitt huvud eller nått. Men ikväll blir det roligare. Irländarna kom igår kväll (se hint från Lucas gästbloggare) och nån gång sent ska jag få träffa dem. Nice!

Ha en bra helg people, näst sista helgen på höstterminen i gymnasiet ever!! (Hehe)

UP - Utrym planeten!

Här kommer ett gästinlägg från LULLEBULLE (Cammos rasistiska lillebror) och CISSI (Cammos stjärnsyster och vapendragare)!!!

Vi sitter och psykar Cammo som inte har packat klart än! :) Imorrn drar C&C till KÖPENHAMN, bussen går 06:11 och då ska vi in till stan och göra KAFFE :D Sen är det tåg i åtta timmar, VI ÄR TAGGADE!!!!!! Camilla ska plugga fysik(fysik är spännadne och roligt), hon är JÄTTETAGGAD. Cissi ska titta på, hon är ockås JÄTTETAGGAD. Och Lukas ska träffa irländska främlingar...


To be continued...

Ps 37:4-7

Fais de l'Éternel tes délices, Et il te donnera ce que ton coeur désire.

    Recommande ton sort à l'Éternel, Mets en lui ta confiance, et il agira.

    Il fera paraître ta justice comme la lumière, Et ton droit comme le soleil à son midi.

    Garde le silence devant l'Éternel, et espère en lui; Ne t'irrite pas contre celui qui réussit dans ses voies, Contre l'homme qui vient à bout de ses mauvais desseins


(om det inte var för den starriga kråktexten i den hårda pärmen...)


Det är ingen vanlig dag för det är JENNYS födelsedag. HURRA HURRA HURRA!



Man märker inte vad man har tills man förlorar det.
Eh, jag visste att jag hade en kanonsyster redan innan hon bestämde sig för att fly landet men alltså, ja ni kanske fattar. Man fattar inte riktigt hur tomt det kan bli. Man vänjer sig ganska fort också. Men ja, det var inte alls det här jag skulle skriva.
Jenny fyller tjugo år idag och det ska vi F I R A. Fatta att det är första gången i heeela mitt liv som jag inte äter tårta på den här dagen, bara det är knasigt. Men så är det här inte min dag heller, utan Jennys.
Hoppas du har det underbart idag och äter lite frukt åt mig både kiwis och mango.

Jag vet att bilden är hundra år gammal, och att det finns snyggare bild från samma tillfälle på din dator men alltså, de skulle ju kännas som fusk att sno en av dig på din självaste dag. Det jag ville ha var en med både dig och mig när vi är på nått äventyr. Och insåg att vi inte hittat på så mycket, speciellt inte med kameran i högsta hugg.
Skärpning på den fronten! När du kommer hem så ska du få (läs: kräver jag) en heldag på stan eller om vi kommer på något annat motsvarande lika systerligt.
Bjuder på fika på sturekatten kanske till och med. ;)

TUSEN MILJONER KRAMAR

Hej bloggen

Det här är befogat. Inget annat.
Jag har lärt mig massa saker idag. Skorpan säger att ingen kommer vilja lära känna honom och Cammo säger "Okej".
Det kan vara så att jag tar saker ur des sammanhang men han har även yttrat orden "undra hur det skulle kännas att ha korsett på sig."

Två timmar med Cammo och Skorpan i ett NV-bibliotek kan leda till det mesta.
Jag och Cissi har en pakt, men den är nog lite hemlig.

Annars är livet som det ska. Jag kände för att hänga alla datorspelande idioter och stog här och skrek medan jag skrev mitt tal till imorgon. Ah, jag ska ha tal imorgon! 
Snart börjar extra fysiken, sen är det ungdoms alpha för en sista (och första) gång i år. Hade jag varit piggare hade jag orkat förklara. 

Ha en bra dag. 
XOXO
gossip girl

Fjärilar i magen?

okej,
jag är knäpp.
störd på alla vis.
om någon undrar
så är det bara så det är.

gav upp nu.
trodde jag.
äsch.

åh
fy
blä.

varför.
ni behöver inte
dömma mig
för jag är redan
dömd, okej?

hmm man kanske ska se på ullared ikväll?

 

Här kommer lite från en allmänt soggig hjärna i en röd soffa

  • Jag kan förstå att de är sjuka i reklamerna för ja, det är aktuellt. Men jag orkar inte med att de är sjuka i sjunde himlen och i gosip girl också.
  • Något otroligt störande är att de visar vissa avsnitt av ”how I met your mother” och ”alla älskar raymond” vid åtta och sen visar samma vid halv elva! Vid halv elva går annars bara TVshop vilket betyder att man måste välja – sjuka försäljningstrick eller repris på något du såg bara några timmar sen.
  • Jag tyckte om en speciefik telefonreklam i fredags men det är inte lika bra idag…
  • Lite bitter över gruppindelningen på historian som jag fått ta del av… Men jag tackar mobiluppfinnaren för att jag fick veta det idag och inte imorgon
  • Jag blev jättesugen på julskinka…
  • Mitt öra har somnat för elfte gången idag
  • Jag läste ett helt rättskunskapskapitel om internationella domstolar för att senare upptäcka att jag inte skulle läsa den. Waste of time?
  • Reklampauserna blir längre och längre ju senare det blir
  • De översatte preciss ”if you are borat” till ”om man har en brytning”
  • jag tror hela mitt språkcentra är messed up så jag ansvarar inte för lingvistiska svårigheter i denna text


Tänk vad man kan sitta och läsa en söndagkväll...

"Och om jag har profetisk gåva
och känner alla hemligheterna
och har hela kunskapen,
och om jag har all tro så att jag
kan förflytta berg,
men saknar kärlek, är jag ingenting
."
[Kor 13]


Julstämming på topp

Igår var julkoserternas dag. Först så showade Sollentunes sina fantastiska talanger i St:erik och lite senare stod  Musikarnas Julkonsert på schemat.
Det är lite sorgligt det här, för att hoppa tillbaka till Sollentunes. Trots att de där konserterna alltid är lika tråkiga och enformiga, bestående av i stort sett samma framträdanden så påminde Andrea mig om en sak... Tänk om det är var min sista julkonsert? Vem vet vad jag gör om ett år? På något knäppt sätt så kommer jag sakna dem, tror jag.
Men jag väljer att citera Marcus:

"Nä, alltså, oavsett var jag hamnar, ja till och med om jag börjar plugga i Umeå så tänker jag komma ner hit varje torsdag, orkestern kan man ju inte sluta med!"

Till Musikarnas Julkonsert då, jag är fortfarande lite tagen. Åh, så duktiga de var!
Måste få utse Matilda till kvällens stjärna, hennes solo låt slog allt. Men om jag sen ska börja nämna folk som var duktiga, nej det skulle sluta med att jag skrev upp varenda namn jag kan.



Luciatåg



Matilda



Karl-Bertil Jonsson


easy as breathing

I used to think of you that way, you know. Like the sun. My personal sun. You balanced out the clouds nicely for me.


morfinetyl kanske?

Lukas har bara tur att jag tappat rösten.  Annars skulle ha fått världens utskällning för att mina rättskunskapsböcker befinner sig på Lidingö


Som en skrynklig liten kula, det är klart att man blir skrämd!



Jag håller med Jolle, russin är farliga saker. Så här i jultider så står det nu ett stort paket i köket (brevd glöggen och nötterna).
Russin går inte att låta bli. Jag vet inte men om Johan, Annie eller Marcus skulle läsa det här så finns det en chans att de kommer ihåg kittelfjäll... Min mage var messed up flera veckor efter allt russinätande och jag har egentligen låtit bli att äta dem i stora mängder sen dess.
Haha. Lycka till mig själv är vad jag behöver. :)
Nu ska jag sova. God natt!

ÖVNINGSKÖR

Hej bloggen. Vet ni vad? Idag så kom vår nya bil hem. De ni! Och om jag visste vad det var för någon skulle jag skriva det här. Den är vit och har tyska gener, de räcker för mig... Dessutom så drar den väldigt snålt med disel. Miljövänlig, Eller i alla fall mindre omiljövänlig.



Pappa var glad när han kom hem, till och med så välvilligt inställd att han, utan att jag ens behöve föreslå något, undrade om jag ville provköra ett varv runt kvarteret.
Det blev en spännande tur. Är man van vid vår gamla bettan, där man måste använda hela sin kraft för att växla och trampa ganska ordentligt på gaspedalen för att det ska hända något överhuvudtaget så blev en sprillans ny bil en omställning.
Speciellt växlingen måste jag säga. Men också dragläget.
På edsviksvägen mötte vi en buss. Problemet var att någon optimist hade parkerat på gatan så antingen bussen eller jag skulle bli tvugna att väja. Eftersom jag fungerar efter "störst går först"-regeln så stannade jag.
På båda sidor stod det folk som väntade på bussen. Trodde att allting var under kontroll tills buss nummer ett kört förbi och jag skulle köra vidare men då hostade bilen till. Motorstopp efter motorstopp. Den gick inte att få igång. Det var som om ja va tillbaka till juli när jag körde första gången. Bara vänade på att nästa buss skulle komma dundrande och inte nog med det så stressar det lite när man vet att de står massa folk och kollar på en från trottoaren.
Vad gör man när bilen inte startar?! Ger upp och dunkar huvudet i ratten? Eller försöker och försöker tills man känner sig som en idiot?
Efter ett tag insåg pappa att trean var i istället för ettan. Det vara bara att rulla iväg.



Se upp för dårarna.

powershot D10

Det var lite obehagligt att doppar ner kameran i vattnet men man kanske vänjer sig?






När man vaknar 3:14 och tänker ”159265…” kanske man har problem

Biggest loser är ett mycket mysigt program. Man blir väldigt taggad att träna själv
   Sjunde himlen är och förblir ett av mina favoritprogram
   Björnhonor kan föda ungar medan de är i ide. Det innebär alltså att de föder ungarna och diar dem medan de sover. Så egentlige föder ungarna sig själva och diar sig själva.
   Det finns en hel del annorlunda amerikanska komedier på TV. Dessutom är Valios smörsångarreklam väldigt rolig och Blossa reklamen har gått många år nu. Och på måndag går runaway bride 21:00 på femman och man kanske ska se den?

Men egentligen hade jag nog hellre varit i skolan och på Sacomässan och sett New moon med Becka ikväll. Om jag fick välja

 


FRÅN NV-BIBLIOTEKET



Eh? Jag kollade precis min närvaro över NT-veckan. Funderar lite på om jag märks överhuvudtaget. Jag menar... hälften av dessa missade jag ju. Jag, Frida Lovisa skolkade! Men nej, nej inte enligt mina lärare.
Och projektet kom jag tydligen en kvart försent till, det var ju inte bra (på riktigt var jag där vid fem och hämtade ritpapper).

Så kan de gå!

Säger man det tillräckligt mycket blir det sant?

Fysik är mitt favoritämne. Och det är roligt för jag är bäst av alla på det. Jag förstår allt och inga uppgifter är problem. Jag behöver inte ens edward – så bra på fysik är jag. Jag älskar verkligen fysik. Så tråkigt att vi har så lite fysik. Vi borde ha mer. Just för att der är så roligt och man mår så bra av det. Varje gång man går därifrån känner man sig så smart och duktig och hel som människa. Man mår verkligen bra av det. Och det är bannemig mitt favoritämne för det är så intressant. Och tala inte om spännande! Man är aldrig så exalterad som under fysiklektionerna. Man vill bara sitta där och lära sig mer och mer och mer. Vilken tur att man förstår allt och att de tär så roligt. Fysik är så spännande. Roligt. Intressant. Helt klart mitt favoritämne.


Bli vän med ditt slem

Stalin

Kin II Sung

Syngman Rhee

Mao Tse Tung

Eisenhower

 
Var är alla kvinnor i historien? Eller är det sant; historia är skrivet av män om män för män?


Tisdag

Historia var dagens enda lektion. Värt att fira, vad sägs om årets fekke på skydsrummet ikväll?
Frågan är bara vad man ska ha på sig. :)

RSS 2.0