Värt att komma hem till 15,5 grader minus?


Så mycket bättre





Jag har ju slutat kolla på tv sen jag hamnade på Gotland. Men så har det surrats i kanterna länge om tv fyras Så Mycket Bättre så pass att jag inte kunde låta bli att kolla upp det och fastnade. Ah, hur kul som helst! Kanske inte verisoner jag skulle lyssna på i vardagen - saknar en artist från min musikvärld - men ah så kul att höra. Kortfattat - programmet går ut på att de olika artisterna ska tolka varandras låtar i en Stjärnorna på Slottet miljö. Här är Plura med Logiskt. Vilket påminner mig om, jag ska se säkert! på lördag!


skrivarvecka två


varför är det så svårt att skriva när man plötsligt fått tid till det?
*rättelse
varför är det så svårt att komma på vad man ska skriva när man istället för att skriva vad andra säger åt en att skriva får skriva vad som helst?


harry potter and the deathly hollows


Just nu är V och jag på bio! Peppen är på topp precis som stämnngen ;)

Precis hemkommen från uppläsningen




"jag är hemma från jobbet idag"



"jag vet man jag låtsas inte om det"



"det finns ju alltid något att läsa mellan raderna"

Snön har även fallit på ön nu och verkligen över en natt har hela min värld kommit i julstämning (fast jag vet inte om jag hänger med riktigt). Men det innebär inte bara myskänsla utan också snorhala vägar, de fem milen som ligger mellan fårösund och hedbergs café kördes i 50 km i timmen, men jag som passagerare tyckte i alla fall det var värt att riskera livet lite för åh så kul det var tillslut.
Det kom folk. Är stolt över alla så jag spricker. Han som äger stället frågade om han fick en kopia på min text som handlade om caféet och den ska nu sitta inramad där någonstans. Kan man få bättre betyg? Känns ganska stort faktiskt. Det kommer sluta med att jag blir stammis där bara för mitt stora egos skull. Gå dit och fota typ.

Nu ska jag äta upp maten i kylskåpet, packa väskan och läsa filmmanustexter. Och fortsätta känna mig stolt. Tom Waits gör mig sällskap.



det finns fåglar på himlen idag

fast det snöar.
Lungorna håller på att hostas ur.
Men jag har städat varenda vrå och låda i hela rummet.
väl behövt

på torsdag på torsdag på torsdag








uppläsning 19.00 på hedbergs cafe på torsdag - om nu någon skulle råka vara i visby

nervös? jojajoooo....


hemlängtanmat


ris
buljongtärning
lök
broccoli
sojakorv
paprika
majs

efter behag.




 

 

 

ja hörni idag slängde jag ihop en sojakorvsrisotto typ precis som min mami skulle gjort (bortsett från att jag provade att koka ris på sexan). Det smakade hemma.


VILKET LÄGER








Insåg mitt i pastaätandet att imorgon är sista dagen att söka läger och jag vet inte vilket jag ska söka.
Kummelby byter gård, Mammut jobbar på kåfalla, Stora Strand är gården underbar på... WAH? HJÄLP!

foton av Carita Ivanova, Niklas Tidelius och Elin Westerling



längtan

längtar tills på fredag. då blir det london. där skulle jag kunna bo.


okej jag erkänner


jag har gått till skolan för att få tillgång till internet. på helgen. men hallå, jag bor i fårösund och nu har nått lag till och med tagit över vår gympatid. What to do liksom?


jag tog bussen mot skogen

för det är väl det närmsta sherwoodskogen man kommer i dagens samhälle. Fick veta vad som var fel på mig, jag har ett smådjur i hjärtat. Botemedlet var man osäker på. efter en tid slängde jag mina kölappar, gav någon annan chansen att vara först i kön till väntrummet. ett djur kan man alltid försöka tämja, eller leva med kamper av skrik på golvet om vems vilja som är mera värd.. hade jag varit modig skulle jag förklara att din vilja sitter i skogen. men vyer av hemlängtan är fysiskt påtagliga och i natten med en vargs röst i örat vet jag, att älska är att överträffa sig själv.



För mycket litteratur på för lite tid helt enkelt. mamma mu. dorian grey. jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. hjärtat får inga rynkor. och byggare bob. (så går det när folk inte är sjuka på torsdagar. Nu ska köket rengöras)


800. SURROUND YOURSELF WITH THE BEST.














Ja. Jag läste på gotwisdom och tänkte på er när jag läste visdom 800. Och ihop med det laddade äntligen över lite bilder från kameran. Och ja, jag failade på att fota den kvällen för kameran låg lite gömd, men insåg att jag var tvungen att dela med mig om de där få bilderna jag ändå tog... Gillar speciellt att Victor ser lila ut. Och bilden på Cicci och Marc för den är faktiskt fin. Och så gillar jag er.


en liten glimt av nätverksuppkoppling




Bra dagar rullar på. Rullar på med skrivövningar, romanseminarium, pingis, basket, pastaröror och texter. Igår såg jag klart Sex and the City och insåg att jag sett sista avsnittet förut, men ändå liksom. Nu har jag sett allt och jag älskar det! Frågan är bara vilken som blir nästa serie? Finns det någon som kan ta över? Jag är seriöst tveksam, men det står mellan True blood, Mad Med eller How I Met your mother. Alla ligger och väntar på datorn och frågan är bara vilken ska man välja?
Kan ju se alla någongång liksom, jag har ju faktiskt hela livet på mig, men vilken ska kopplas ihop med fårösund?



Du vet du kan förändra allting













hela vägen inuti

Hon känner inte igen mig
Nej, åren har nog slitit hårdare på mig
Så jag säger inget
Vill inte genera henne
Men jag ska be honom ta hand om henne väl
För jag vet vilken dy hon varit i



799. SOMETIMES YOU HAVE TO LET GO OF OLD THINGS TO MAKE ROOM FOR BETTER THINGS TO MOVE INTO YOUR LIFE.

g o t w i s d o m


Jag är manusförfattare nu

för en vecka
bara så ni vet


läs den


om en vecka har vi romanseminarium om sofi oksanens bok utrensning så jag har dykt in i en ny värld på allvar nu. lever till 50% i estland. och ooh vad jag är fast. så gå nu och låna den här för det är bra grejer.




jissesamalia

jag är helt slut. Resten av veckan spendaras som kemi/matte/tekniklärare på en skola osm ligger en fin bit i kanten av Götet. Det ser ut som i sälen. Snö. små vägar. l a n d e t. Dessutom har stackarna haft vikarierer i nästan en månad. deras bok är värdelös. k a o s. Dessutom saknas planering så jag ska idag bestämma hur deras undervisning ska fortsätta... Någon som har något bra förslag??


Vad hjälper det en människa...




om hon vinner hela världen men får betala med att mista sig själv?
Luk 9:25



792. THE “EARTH” WITHOUT “ART” IS JUST “EH.”



vad hände med målarkvällarna egentligen? Ahh vad det kliar i fingrarna!


// http://gotwisdom.tumblr.com/ och

I don't think that Lionheart exists.

Carol, did you know the sun was gonna die?


above all

Above All

HEMMA HOS


I en litet studentrum längst ut på norra Gotland med utsikt över ett soprum bor en liten fröken med drömmar. I dagens inlägg ska vi kika närmre på hur hennes rum ser ut. Det första man tänker på när man kliver in genom dörren är den lila gardinen och den lilla lampan som lyser i fönstret. Man kollar runt och inser att man står i både hall,kök och vardagsrum, ni vet det blir så när man bor i en etta.
På väggarna hänger franska cykelaficher och Håkan Hellström. Vykort och en och annan akvarellmålning. På ett handtag hänger en handduk med jordgubbar. På golvet ligger en vit trasmatta. I fönstret står det oljelampor och värmeljus.


























- Välkommen, välkommen hit, säger Frida.


du är snart där


"blitt sparkad runt några gånger
som en del måste bli
för att fatta vad som betyder nåt och vem som går att lita på
men när du var med mig, musiken slutade aldrig
du bara får mig att hänga kvar"



Vad är det för en dag?




Grattis lillebroor. 16 år. Rekomenderar världen att hålla sig inne all tid de kan för nu får grabben på bilden lagligt sett ge sig ut på vägarna (har du skickat in papperna?) . Hoppas tårtan smakade... ;) Kramfrånsysteryster


Städning av vind

Städning av vind

 

 

jag hittade ett papper som jag helt enkelt inte visste om jag skulle skratta eller gråta vid åsynen av. Det var ett utvecklingssamtalspapper från den 17 april 1997. Under kategorin ”vad kan vi göra för barnet” stod det nämligen ”hjälpa henne att sänka sina krav på sig själv.”
Cammo 6 år hade alltså samma problem som hon har idag, 13 år senare. F a i l.

 

Men sen hittade jag även den här bilden. Sicket insiktsfullt barn jag måste ha varit, för den fångar mitt humör på pricken. Vackert och kunde inte kvalificeras för slängning.


jag tror när vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än




Jag vet att Rebecka tycker jag skriver så mycket om Håkan Hellström på den här bloggen att det är konstigt att jag inte blir sponsrad, så därför är det väl onödigt att säga att han och jag sitter här och chillar på mitt rum. Kan istället berätta att jag har det fint här. Att mina lärare lagt ner hela sin själ i att skrämma livet ur oss i ett övergivet gammalt hus endast upplyst av små stearinljus om ens det, iklädda skräckkläder... Att vi stekt pannkakor som fredagsmiddag... Att jag spelat klarinett flera gånger senaste dagarna... Att det fortfarande inte är tillräckligt städat här inne... Att skrivövningarna varit hur rolia som helst denna vecka... Att världens sötaste Hanna och Ted precis somnade när vi kollade på Darma and Greg och att jag lyckades smyga därifrån, hämta kameran, smyga tillbaka, fota och sen smyga därifrån igen.


oh what a week

blir stockholm i helgen Kaktus ska hämtas. Och Ipodsladd ja tack!
(plus supermys med mammapappalillebror. Och Källan ikväll. Var där helt enkelt)

Därför går jag och dansar lindyhopp ikväll


Jag är trött. Sjukt trött. Och då somnade jag ändå klockan tio igår. Med kläderna på.
Jag tvättar. Två tvättar. Och jag hade slut på trosor så jag hade inget val.
Och sen är det så att jag segar mig också, för egentligen skulle jag ha läst och städat och ätit
typ nu också, men det blev inte av. Bara lite... Småäta och snabbläsa och flytta högen med
papper lite.



Och det här är ju inte alls anledningarna till att jag dansar lindyhopp ikväll. Jag bara skoja. Det gör jag för det verkar stört kul.

Kanske är vi lite lika




Såg precis att maskeraden som var i lördags nu mera finns på fb. Men grejen va att när jag såg den här bilden på mig, tänkte jag mest "JENNY!!!". Det kanske är håret, kanske våra snygga gener eller kanske sminket, vem vet. Brukar tycka att vi har ganska väldigt olika utseenden oftast, men just på de här bilderna har jag inget försvarstal kvar. Vad man nu ska försvara sig mot? Som lillasyrra är jag just nu lite glad att få påminna om någon så fin som systeryster min.


Jag har fått en tårta




Jag är tillbaka på Gotland och i brevlådan låg en värdekupong från ICA bungehallen som skänker mig en tårta. Och jag trivs med att vara här igen. Ska städa klart, sen kommer bilder på mitt rum ser ut, nu med gardiner i båda fönsterna! Imorgon ska vi besöka farfattarcentrum i Visby. Men nästa; Så som i himlen på vinden.
Kram på er.


Lisa Ekdahl


"Ropa ner i gränden, högt så han hör
ropa att den kärlek är inget man förgör
ropa att den kärlek aldrig kan ta slut
ropa honom in igen och om han inte hör
spring då ut
visst kan du välja att bryta nu
men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du
så varför inte låta honom vara där
du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär"




RSS 2.0