minst en jane austen om året


Jag är inne i en förnuft och känsla värld just nu. Så nä, nu går jag och läser istället för att skryta om den. Me det är värd läsning. Läs ni också.


Och vem är bäst?

Vem gick vidare i TFHS urvalsprocesser efter de mest sjuka proverna i historien? Jo, ingen mindre än jag! Något jag i för sig aldrig trodde skulle inträffa eftersom att proverna var just sjuka. Men då är det bara att ladda och tagga om, på alla hjärtans dag smäller det!

We're part of the same time



en promenad till havet















lördag som känns som söndag. Det har legat ett skönt lugn över hela idag och efter sex and the city mys på vinden och lite skrivande på rummet gick jag och Sara på promenad och tittade till havet lite grann. Snygga så där som bara vi kan.


så går hela veckan alla dagar och år, jag går med min (lie och jag plöjer och sår)
























Det är så här den ser ut; vardagen.
Både tvättar och ritar. Spelar spindelharpan och dricker varm choklad (dålig kombination till handboll bara). Bungehallen är fortarande julpyntat, men vi går dit ändå. Lilla blomaffären ska stänga igen och jag har köpt kruka för halva priset (men tyvärr ingen blomma än). Så hänger vi på vinden och saknar de kära filmarna, kanske allra mest Antons försök att få en att hämta en håkan-skiva (du du du du!)... Jag glömmer av att diska, skypear med Victor istället och fortsätter den eviga kampen mot mina inneboende bugs. Pratar kväll efter kväll om hur vi ska göra med julgranen på vinden som inte är lika magisk längre och läser texter i sängen utan att somna.
Ja, det är så den ser ut; min vardag.



hej cammo


bakgrunden är vad som händer när läraren är hemma pga sjuk hund (något som kanske inte händer så ofta på juristlinjen, men vad vet jag...) men den är mest på test. Hade tänkt göra ljusare, och placera om citaten lite. MEN haha. Ja, det var roligt i alla fall.

Oscar Wild



It is a very sad thing that nowadays there is so little useless information.




godnatt





eller den med minst grannar. woop woop!

word.


min mobil...


... har sjungit sin sista refräng
... har gått bort
... verkar ha framlidit
... och avlidit
... ligger i mobilkoma och kanske kan gå att få igång men knappast mer än så

tack för nästan tre fina år. vila i frid. just nu når ni mig på facebook och skyype (får väl försöka vara lite mer aktiv kanske). Och så kommer den stora frågan: vad ska jag kööpa nuuuu?



och så kom det sig att vi spöade polen




Matildas handbolls intresse har satt igång en hel huliganklack och vi håller till på gamla KA3 nuvarande internat. Inte nådigt vad spännande, men vinst till Sverige tillslut och det känns gott i magen, även om pulsen fortfarande är uppskruvad. Ha de bra. Hoppas inte Maciek tar det alldeles för hårt.



JAG KAN. JAG VILL. JAG SKA.




hittar ingen ro att sätta mig ner och ta ordentliga tag i textsamtal och textuppgift eller något annat. Tvättar i och för sig, men skulle snarare behöva springa ett varv runt fårösund - problemet då är ju att jag skulle bli så trött att jag somnade när jag kom hem. Rent stastistiskt sett är det praktiskt taget ett mirakel att jag inte somnat redan. Det har hänt alla andra eftermiddagar den här veckan.
Men, om man jämför med att sitta som en pucko i morgon mot att faktiskt bara ta lite tag i mig själv, väljer jag nog det sistnämda, helst innan sverige-polen-matchen börjar. Ja, teorin funkar i huvudet i alla fall.


"Minns ni den här julen som var? Det var er sista riktiga jul"

Introdag.

Okej.
jag erkänner.
en bit av mig har hittat hem.



(och är numera stolt ägare av en anteckningsbok som matchar lagboken)

Vad händer när man steker bananer?


snart vet jag...


andra tider



















om min mage dödat mig i eftermiddag (nu verkar jag, ta i trä, överleva) så hade det varit dags att se mitt liv passera i revy. Nu nöjer jag mig oh så gärna med att nostalgikika lite på bilderna som av olika anledningar hamnat i min blandade fotomapp och låta dem påminna om att det funnits andra tider som kanske är helt försvunna nu, eller som helt tvärt om fortfarande lever kvar. Men annorlunda är det. Jag har förändrats en hel del. Men det långa håret har växt tillbaka. Höhö.
Och undrar ni nu varför jag sitter och babblar såhär, sluta undra och var glad att jag kunnat röra mig från sängen till datorn och klarar av att sitta upp igen. Vaktis var här också, och gav mig en extremt brandfarlig, irriterande och miljöfarlig liten spray kallad radar Raid som han rekomenderade till mina inneboende gotlandsinsekter körkmackarna (berättade jag om hur de kryllade av dem i fönsterkarmen i helgen?). Dock sa han till mig att inte spruta fören imorgon bitti, om jag ville vistas i mitt rum under natten vill säga... Och försvinner dem inte flyttar jag. Om jag inte flyttar ändå. Som Frida skulle sagt (vänta det är ju jag): Nu är det krig!


...

Tama fåglar har en längtan. Vilda fåglar flyger

Days like this

Det ligger en lapp vid dörren som varnar för extrem halka.
Jag antar att det innebär att jag tar mitt förnuft till fånga och stannar inne

saken är biff!














som sagt, känner mig som en vegeterian på en helt ny nivå efter denna pers. Men bara man listat ut hur matberedaren fungerade så var det ju inte så svårt.

2 burkar kikärtor
ett ägg
persilja efter behag
vitlöksklyftor efter behag (typ två)
salt
peppar

mixa!
stek!
ät!

nu är bara frågan om det finns något smaskigt sätt att äta dem på som inte är hamburgarform? Funkar nog iof med det mesta, ska bara orka laga det också. Sur på pungeballen som bara har en sorts ätror bara. Hehehehehe.


en fattig student


märkte precis att mitt smör gick ut den tionde oktober och blev lite nojig. Har inte smakat på det sen i december. Spara eller slänga? Inbillar mig att det ser lite mörkare ut än vanligt, men luktar okej...


timmar efter ett solsidan-maraton


Det finns nätter man borde gå och lägga sig istället för att inbilla sig att man mår bättre av att vara uppe. Och varje gång jag tänker att jag inte är trött ljuger jag för mig själv, medan ögonen stirrar tomma in i nattpasiansen. Men musiken krånglar till det, varje ny låt som dyker upp vill jag lyssna klart på... "bara en till" liksom. Men börjar inse att det är dags. Så godnatt bloggen. Imorgon ska jag berätta om mina kikärtsbiffar. Att vara vegetarian på en helt ny nivå. Hehe. En vecka utan Ludde har gjort mig sjuuuukt rastlös, trots spring i hallen.



don't go.

I'll eat you up; I love you so

tvåhundra dagar: IDAG



foto: Linus Läckan Rathleff-Nielsen
du är som jag och det är inte bra
men vi kommer alldeles säkert ha en rolig resa
i rasande takt rakt ned


En dag i Lund

Med trevligt sällskap av Max, en självklar episod av vilsnegång samt en massa spännande prov.
cyklarnas stad... (Som precis alla andra studentstäder)
Filmstaden som gör reklam om filmer de inte visar

bara knäppt tillägg egentligen


Förra inlägget handlade om Emil Jensen. Jag har egentligen inte lyssnat så mycket på honom fram tills igår eftermddag när victor tipsade mig att göra så. I rubriken i förra inlägget citerade jag honom när han citerar hans "absoluta favorit regisör" som en sommardag ringt honom och frågat om inte han vill vara med i hans nästa film. "Du ska i princip spela dig själv" säger regisören när Emil säger att han faktiskt inte är skådespelare och så kommer det fram att hans roll beskrivs som "en naiv idealist som dör i slutet".

Ikväll gick Maria Larssons ögonblick på svt1 och vi satt bänkade på vinden. Och vem är inte med om inte Emil Jensen?
Ja, okej. Bara ett litet konstigt sammanträffande. Här kommer en till video bara för att. För nu har jag kollat på den!





Nu ska jag krypa till kojs. Sov gott!

"en naiv idealist som dör på slutet"







och han har en del att säga och han säger det snyggt.
Emil Jensen, mina vänner. Har blivit helt insnöad här på mitt rum och det är ju så bra. Lyssna!
Fotograf: Peter Westrup



de släppte precis två extrakonserter i stockholm


(allsång 05)
(stadion 06)




allsång 06

(grönan 06)



grönan 07

(från tango till taube)



arenan 08



grönan 08



allsång 08


foto sista bilden: cammo
grönan 09

känner mig lite halvnördig, men just idag känns det fint att vara en nörd.
jag har världens finaste pojkvän, den 29:e april är det dags igen.
Det var två år sedan sist.
Den 29:e står vi och hoppar i publiken på cirkus och skrålar med i "jag vet vilken dy hon varit i", "dom där jag kommer ifrån", "det här är min tid" och alla gamla klassiker.
:D :D :D :D!!!!!




oroväckande kreativ?




eller bara oroväckande gott?


ibland undrar man

hur folk tänker och resonerar.
Ibland känns de som att de inte tänker längre än dit näsan räcker.
och ibland inte alls.

det här var en fin konstform

















och jag kan typ inte säga annat än "åååh"
titta mer här.


skriva de där coola grejerna, som man gillar liksom

som Pär skulle sagt.

Sitter i fårösundsrummet igen och kan meddela att både vattenkokaren som Jenny gav mig i julklapp och sittdynorna från samma fina syster (a) fungerar prima. Här står nya böcker i hyllan och Tove har skänkt mig ett par uberfina byxor. Nejlikeapelsinerna hade inte ruttnat fast att jag nog borde slänga dem snart och det kvarlämnade ägget flyter inte, och då är det ätbart har Karin lärt mig.
Jag har en löpare på mitt bord och den är fin. Har efter ett halvår ansträngt mig länge nog för att lista ut hur man ställer klockan på micron (fem min) och tagit dagliga promenaden till bunge. Och jag skulle nog tjäna på att skriva lite på den där dialogen just nu. Men jag hakar upp mig på orden så läser nog lite Mio min mio istället och låter sängen göra sitt med rsten av sömngångaren här. Har insett att problemet med långa lov är att man får mersmak för vad man saknar. Förlåt, jag menar vilka. Och det gör lite ont i mig att nästa lov kommer bli ännu mindre familjetid, men det löser sig väl.
Och sänder en tanke till V och alla där ikring.

Us like to move it



18 dagar


hela 18 dagar
18 små dagar
det enda vi undrar;
var tog de vägen?


Imorgon återvänder jag till ön. Och det ska bli trevligt, på sitt sätt. Dåligt bloggande pekar på massor att göra och fterlängtade möten.


tänkte bara säga hej

hej





isarna


fåglarna flyttar längre norrut varje år

de säger hotet från klimatet
men jag tar det som ett tecken på att du kommer upp igen, kom hit igen!


Nattskriver


känner att ikväll kanske

oh ja

ikväll




Tomtebloss



slumdog-millionare - tepojken och vem vill bli millionär



bert - världens bästa



invictus - morgan freeman spelar Nelson Mandela



Emma - Jane Austens roman i serieformat, säger bara svtplay nuuu!!



Sex and the City - bara för att



Patrik 1,5 - må bra film nummer ett





Tror det här lovet varit ett riktigt filmlov. Inte nog med att juletider är lite filmtider så har jag lyckats vara sjuk också och när man sitter inne hela dagen hinner man med en hel del filmer. Har hunnit se både Slumdog Milionare, titta klart på Bert-serien, Invictus, Fyra bröllop och en begravning, The Boat that Rocked, en del av BBCs Emma, Sex and the city hemma hos Sofia och igår Patrik 1,5.
Och jag vet inte varför jag rabblar upp det här. Kom bara att tänka på hur grymt mycket bra film det finns. Och för att lägga en till film till listan var pappa och jag till Kista idag för att se Cornalis-filmen. Hemma nu och helt klart nöjd. Det var inte världens bästa film, men den var ändå bra. Bra musik - såklart och en hel del glimar in i en av tidernas trubadurr och bohemernas bohem - som pappa sa - liv.
Äsch måste sluta nu - morden i midsomer på tv...!

Nytt år nya utmaningar...

...ish...
Kvinnan som lovade sig själv att aldrig mer stå på ett par skidor har nu packat klart till vinterlägret.

RSS 2.0