Varning för virus på Facebook

2010-04-27  

En stor mängd kapade lösenord till Facebook-konton för närvarande säljs på illegala forum på Internet. För att minska risken för att få sina konton kapade är det viktigt att de som använder sig av Facebook ändrar till ett lösenord innehållande siffror samt både små och stora bokstäver.

Koobfaceviruset mycket skadligt
Det förekommer dessutom uppgifter om att ett virus kallat Koobface sprider sig snabbt på Facebook. Koobface är en så kallad Internetmask som sprider sig själv från dator till dator. Koobface försöker få användaren att installera ett program som både är skadligt och sprider sig automatiskt vidare till användarens vänner på Facebook. Det ser ut som att en vän har rekommenderat dig att installera ett program genom att klicka på en länk. Länken leder till en extern sida där det går att ladda ner vad som uppges vara en uppdatering av Adobe Flash.

Om du laddar ner och installerar uppdateringen blir din dator smittad av viruset. Viruset samlar in känslig information på den smittade hårddisken som exempelvis kontonummer

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0